Plaže

NEGOMBO (Prebivalstvo: 140.000)

Oddaljenost od Colomba: 35 kilometrov.
Tipično ribiško mestece severno od Colomba, komaj 6 kilometrov oddaljeno od mednarodnega letališča. Negombo, mestece med bujnimi gaji kokosovih palm, je raj za ljubitelje morskih sadežev. Večina ribolova poteka na tradicionalen način: s splavi in domačinskimi čolni lovijo skuše, tune, slanike, brbone in tihomorske lokarde; jastoge in kozice lovijo v lagunah.

MOUNT LAVINA

Oddaljenost od Colomba: 12 kilometrov.
Južno od Colomba, Mount Lavinia je neposredno obrobje mesta; ta plaža je bila med bolj znanimi že v kolonialnih časih. Leži ob vetrovnem rtu, ki se razteza v vode Indijskega Oceana.

 

BERUWELA (Prebivalstvo: 136.000)

Beruwela beach

Oddaljenost od Colomba: 55 kilometrov.
Južno od Colomba, Beruwela označuje začetek 130 kilometrskega pasu plaž, kjer je letoviški razvoj v zadnjih letih naredil nekaj ogromnih korakov. Rajsko kopanje v zalivu je možno čez vse leto.

BENTOTA (Prebivalstvo: 48.000)

Oddaljenost od Colomba: 64 kilometrov.
Južno od Colomba, veliko hotelov. Letoviški kompleks Bentota je romantičen rendezvous reke in morja. Leži ob Indijskem oceanu in s svojimi tropskimi lagunami in reko Bentota ponuja veliko vodno - športnih užitkov. Še posebej je zanimiv za družine, ker nudi varno kopanje in zabavo v kombinaciji z vodnimi športi in zanimivimi izleti v naravo.

HIKKADUWA (Prebivalstvo: 97.000)

Oddaljenost od Colomba: 99 kilometrov.
Južno od Colomba. Hikkaduwa je pravi kraj za podvodne užitke, saj skriva znane koralne vrtove. Najemite čoln s steklenim dnom ali masko in plavutke in odkrivajte čudesa v nedrjih morja. Čudovite bele peščene plaže in pisani koralni grebeni Hikkaduve privabljajo turiste z vsega sveta.

GALLE (Prebivalstvo: 97.000)

Oddaljenost od Colomba: 116 kilometrov.
Južno od Colomba. Galle je najpomembnejše južno mesto. Ima neustavljivi šarm mesta, ki pripada staremu svetu; poznan tudi kot »Tarshish Biblije«. Njegovo naravno pristanišče je bilo v preteklosti zelo znana trdnjava. Znamenitosti: nizozemska trdnjava, čipkarstvo, ebenovinasti okraski, brušenje draguljev.