Zdravilstvo - Ayurveda

Ayurveda je naravni način skrbi in zdravljenja. Priprava ayurvedskih zdravil je navadno zelo dolg proces, v katerem vse sestavine temeljito zdrobijo v terilnici s pestilom, pri čemer je čas drobljenja za vsako od sestavin natančno določen.

Sokovi in izvlečki rastlin se počasi grejejo na ognju, dokler se ne skrčijo na znatno manjši del svojega prvotnega obsega. Poleg peroralnih zvarkov ter vin, tablet in praškov, ki so namenjeni zaužitju, ayurveda uporablja tudi vroče obkladke, kreme, mazila in olja za zunanjo uporabo. Metode ayurvedskega zdravljenja obsegajo parne kopeli in masaže in opisujejo navade, priporočljive za zdravo življenje, kar med drugim vključuje tudi prehranjevalne in družbeno - kulturne vzorce delovanja.

 

 

Ayurveda je terapija, ki traja vse življenje – ayurveda je način življenja.

 

Tudi novejše generacije Šrilančanov upoštevajo te starodavne modrosti, zaradi česar še vedno dosegajo visoko starost v izvrstni psihični in telesni pripravljenosti.

Skupaj s svojimi meditativnimi aspekti je ayurveda nežno in sproščeno zdravljenje in delovanje, ki tako na telo kot na um vpliva pozitivno. Prakticiranje ayurvede ima vsesplošne pozitivne posledice, saj na človeka vpliva pomirjevalno in ga hkrati napolni z vnemo in energijo.