Zdravilstvo - Ayurveda

Ayurveda je naravni nain skrbi in zdravljenja. Priprava ayurvedskih zdravil je navadno zelo dolg proces, v katerem vse sestavine temeljito zdrobijo v terilnici s pestilom, pri emer je as drobljenja za vsako od sestavin natanno doloen.

Sokovi in izvleki rastlin se poasi grejejo na ognju, dokler se ne skrijo na znatno manjši del svojega prvotnega obsega. Poleg peroralnih zvarkov ter vin, tablet in praškov, ki so namenjeni zauitju, ayurveda uporablja tudi vroe obkladke, kreme, mazila in olja za zunanjo uporabo. Metode ayurvedskega zdravljenja obsegajo parne kopeli in masae in opisujejo navade, priporoljive za zdravo ivljenje, kar med drugim vkljuuje tudi prehranjevalne in drubeno - kulturne vzorce delovanja.

 

 

Ayurveda je terapija, ki traja vse ivljenje – ayurveda je nain ivljenja.

 

Tudi novejše generacije Šrilananov upoštevajo te starodavne modrosti, zaradi esar še vedno dosegajo visoko starost v izvrstni psihini in telesni pripravljenosti.

Skupaj s svojimi meditativnimi aspekti je ayurveda neno in sprošeno zdravljenje in delovanje, ki tako na telo kot na um vpliva pozitivno. Prakticiranje ayurvede ima vsesplošne pozitivne posledice, saj na loveka vpliva pomirjevalno in ga hkrati napolni z vnemo in energijo.