Skupinsko potovanje

ŠRI LANKA 14 DNI - 19.01.2024


Potepanje po starodavnih templjih, lenarjenje na peščenih plažah ter občudovanje rajske pokrajine.

 

1.Dan, 19. JANUAR 2024: LJUBLJANA – ISTANBUL – COLOMBO (P)

Ob 07.30 uri se dobimo na letališču v Brniku, od koder bomo ob 09.35 uri z letalsko družbo Turkish Airline poleteli v Istanbul, s pristankom ob 13.55 uri. Ob 19.25 uri bomo nadaljevali z letom v Colombo. 

 

2. Dan, 20. JANUAR 2024: COLOMBO – DAMBULLA -JAMSKI TEMPLJI (P,V,N)

Ob 06.10 uri po krajevnem časi bomo pristali v prestolnici Šri Lanke. Po opravljenih carinskih formalnostih (Slovenski državljani za vstop na Šri Lanko potrebujemo vizum, ki se ga pridobi preko spleta), se bomo odpeljali proti Sigirija. Na poti bomo namenili obisku jamskih templjev v Dambulla. Tako ne bomo izpustili ogleda Zlatega Kamnitega templja iz 1. st. pred. n.št, ki je največji tempelj na otoku zgrajen v skali. Skalnat strop je prekrit s freskami, ki izhajajo iz bogate budistične mitologije in pripovedujejo zgodbe o preteklih življenjih Bude. Večerja in nočitev v Fresco water villa hotelu ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

3. Dan, 21. JANUAR 2024: RITIGALE – DOMAČINI – SIGIRIYA (Z,V,N)

Po zajtrku se bomo napotili proti področju Ritigale, kjer se v džungli skriva najverjetneje tempeljski kompleks, z ostanki samostana ter bolnice. Po kamnitih poteh, ki povezujejo celoten kompleks in ki vodijo skozi starodaven gozd, se bomo dvignili do starodavnega rezervoraja iz 4. st.pred. n.št., ki je služil za obredno kopanje. V popoldanskih urah sledi prijetno presenečenje,….


Prevoz nazaj v Sigirija, večerja in nočitev v Fresco water villa Hotelu ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

4. Dan, 22. JANUAR 2024: SIGIRIYA - VRT ZAČIMB – ELKADUWA –  (Z,V,N)

Še pred zajtrkom ter kasnejšo gnečo, si bomo ogledali največjo zanimivost Šri Lanke -Sigiriyo - skalno rezidenco kralja Kasyape iz 5. st. Ko se bomo povzpeli po strmih stopnicah navpične skalne gmote, se nam bo razodel pogled na edine posvetne freske na otoku. Od nekoč petsto fresk jih je ohranjenih le še dvaindvajset. Skozi "levje šape", od koder tudi ime skali - Levja skala, se bomo dvignili na vrh nekdanjega kraljevega zimskega domovanja, kjer se odpre obzorje nad tem rajskim otokom. Po zajtrku v hotelu sledi vožnja v Elkaduwa. Na poti ne bomo izpustili obiska vrta začimb, kjer bomo imele priložnost spoznati razne eksotične in nam neznane začimbe, dišavnice ter njihovo uporabo v šrilanški kuhinji in ajurvedski medicini. Prihod v Hotel Simpson Forest. večerja in nočitev ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

5. Dan, 23.JANUAR 2024: NEZAHTEVEN TREKKING -TRADICIOANLNI PLESI –  (Z,V,N) 

Po zajtrku se bomo navduševali ne turističnemu področju, kjer se bomo na odmaknjenih čajevih plantažah lotili nezahtevnega trekkinga. Prevoz do mesto kandy in popoldne bomo preživeli skupaj s plesalci tradicionalnih, predvsem Kandyjskih plesov, ki vključujejo tudi hojo po ognju. Prevoz v hotel Topaz, Večerja in nočitev ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

6. Dan, 24. JANUAR 2024: KANDY – TEMPELJ BUDINEGA ZOBA – BOTANIČNI VRT – KANDY (Z,V,N)

Po zajtrku bomo »skočili« na bogato založeno tržnico v središču mesta. Kasneje bomo vstopili v najbolj znan tempelj na otoku - Dalada Maligawa, kjer čuvajo Budin zob, ki kot najpomembnejša relikvija privlači množice domačih in tujih turistov in to v času, ko se v templju odvija obred daritev. Popoldan se bomo odpeljali v bližnjo Peradeniyo, kjer bomo vstopili v enega izmed največjih botaničnih vrtov, v tem delu sveta in ki se ponaša z že več kot 200 letno zgodovino. Nekaj časa bo namenjenega tudi ugodnim nakupom. Prevoz v hotel Topaz, večerja in nočitev ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

7. Dan, 25. JANUAR 2024: KANDY – OGLED TOVARNA ČAJA – MESTO NUWARA ELIYA  (Z,V,N)

Zajtrk. Sledi vožnja do Nuwara Eliye – področja čajevih plantaž, kjer gojijo najboljši čaj na svetu na višini okoli 2000 metrov. Ogled plantaž ter tovarnico s predelovalnico čaja. Po sprehodu skozi Malo Anglijo, kot se zaradi angleške arhitekture imenuje Nuwara Eliya. Popoldne sprehod mesto in tudi bomo poskusili pivo z domačinimi. večerja in nočitev v hotelu Rippon Grand ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

8. Dan, 26. JANUAR 2024: NANU OYA – ELLA Z VLAKOM

Po zajtrku prevoz na železniško postajo v Nanu Oyi, kjer se bo opoldan nadaljeval z najlepšo vožnjo z vlakom na otoku, na relaciji Nanu Oya - Ella. Na železniški postaji nas bo zopet pričakal naš avtobus. Kasneje se bomo navduševali nad čudovitimi razglednimi točkami Mali Adamov vrh, Prihod v hotel Ella Gap, večerja in nočitev ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

9. Dan, 27. JANUAR 2024: ELLA – SIROTIŠNICA SLONOV – NARODNI PARK YALE (Z,V,N)

Po zajtrku si bomo v Atu Athuru Sevani ogledali  sirotišnico slonov, kjer bomo lahko mlade slončke tudi hranili. Med vožnjo skozi pokrajino Rawana Ella se bomo ustavili pri slapu Rawana, ki bo zagotovo pristal med našimi čudovitimi  slikovnimi spomini. Popoldan nas bo pot vodila do narodnega parka Yale. Na safariju bomo iz terenskega vozila, v naravnem okolju opazovali pester ter bogat živalski svet (brkati medvedi, leopardi, divji prašiči, različne vrste srnjadi, krokodili, kače, opice, divji sloni, številne ptice,…). Prevoz do hotela Tamarind Lake, večerja in nočitev ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

10. Dan, 28. JANUAR 2024: KATHARAGAMA – GALLE – ŽELVJA FARMA – BENTOTA (Z,V,N)

Zajtrk. Ta dan bomo v  Ahangami spoznali ribiče, ki na hoduljah sedijo v morju in čakajo na bogat ulov. Nadaljevala bomo do obalnega mesteca Galle, ki je še vedno ohranilo tipičen nizozemski značaj. Sledi še postanek na želvji farmi, kjer domačini skrbno bedijo nad novimi rodovi teh ogroženih bitij, katere nato spuščajo v morje. Prihod v hotel Club Bentota, večerja in nočitev ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

11. Dan, 29. JANUAR 2024: BENTOTA  (Z,V,N)

Zajtrk ter prosto za uživanje na čudovitih plažah. Večerja in nočitev v hotelu Club Bentota ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

12. Dan, 30. JANUAR 2024: BENTOTA (Z,V,N)

Zajtrk ter prosto za uživanje na čudovitih plažah. Večerja in nočitev v hotelu Club Bentota ali podobnem hotelu enake kategorije.

            

13. Dan, 31. JANUAR 2024: BENTOTA (Z,V,N)

Zajtrk ter prosto za uživanje na čudovitih plažah. Večerja in nočitev v hotelu Club Bentota ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

14. Dan, 01. FERUAR 2024: BENTOTA- LETALIŠČE-ISTANBUL (Z,V,N,P)

Zgodaj zjutraj prevoz na letališče, od koder boste ob 07.40 uri poleteli v Istanbulu ki pristane ob 14.15. ob 18.40 uri nadaljevali z letom v Ljubljana s pristankom ob 19.00 uri.

 

CENA ARANŽMAJA: 1.840,00 €

DATUM ODHODA:   19. 1. 2024

DATUM PRIJAVE:     10. 11. 2023

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10

 

V CENO ARANŽMAJA JE  VKLJUČENO:

 • letalski prevoz
 • letalske takse
 • vstopnine po programu
 • slovensko govoreči lokalni vodič
 • prevoz s klimatiziranim avtobusom po Šri Lanki po programu
 • nočitve v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in večerjo  v zgoraj omenjenih hotelih ali podobnih
 • prevoz z jeepom na safari

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:

 • Viza za Šrilanko 50 USD
 • Dodatna hrana in kosilo, pijača
 • storitve po vaših naročilih
 • napitnine

 

TILANA Potovanja