Skupinsko potovanje

ŠRILANKA IN MALDIVI 13DNI - 19.07.2019Prenesite si pdf datoteko z opisom potovanja.


ŠRILANKA(Z MALDIVI)

Pred vami je naš 13 dnevni program skozi katerega boste lahko čisto od blizu spoznali utrip te čudovite dežele in življenje njenih prebivalcev. Spoznajte ljudi in deželo ter si privoščite potepanje po starodavnih templjih, hojo po naravi, safari, lenarjenje na peščenih plažah Šrilanke ali Maldivov.

 

1. Dan, 19.7.2019 : Proti Istanbul

V Petek se bomo polni počitniških pričakovanj zbrali ob 19.00 na Letališču Jožeta Pučnika, kjer bomo začeli naše potovanje. Ob 20.05 iz Ljubljane letimo proti Istanbulu kamor pristanemo ob 23.20 uri.

 

2. Dan, 20.7.2019 :  Colombo

Iz Istanbula letimo proti Colombo ob 01.50, kamor pristanemo ob 15.05. Po opravljenih letaliških postopkih se bomo odpeljali do hotela v Colombu. Večerja in nočitev v hotelu Grand Oriental.

 

3. Dan 21.7.2019 : Želvja farma, safari na reki Madu in mesto Galle

Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto Udawalawe. Na poti bomo obiskali želvjo farmo, kjer domačini skrbno bedijo nad novimi rodovi teh ogroženih bitij, ki jih nato spuščajo v morje. Ustavili se bomo ob reki Madu in s čolnom obiskali cimetov otok. Nato sledi mesto Galle, ki še vedno ohranja tipičen Nizozemski značaj. Med potjo si bomo ogledali tipične šrilanške ribiče v Ahangami, ki na kolih sedijo v morju, kjer čakajo na ulov. Sledi prevoz do hotela Večerja in nočitev v hotelu. Centauria Wild

 

4. Dan 22.7.2019 : Širotišnica slonov Udawalawe, Safari Yala

Po zajtrku prevoz do mesta Udawalawa, kjer si bomo v Ath Athuru Sevana ogledali sirotišnico slonov in hranjenje cca 40 mladi slonov.  Pot bomo nadaljevali  v pokrajino Tissamaharama. Popoldne nas bo pot vodila do narodnega parka Yala. Na safariju bomo z jeepi v naravnem okolju opazovali pester in bogat živalski svet (brkati medvedi, leopardi, različne vrste srnjadi, divji prašiči, krokodili, kače, opice, divji sloni, številne ptice, ...). V večernih urah (cca 19ih) prihod v hotel, večerja in nočitev. Mandara Rosen

 

5. Dan 23.7.2019 : Slap Ravana, panoramska  vožnja z vlakom in mesto Nuwara Eliya.

Po zajtrku se bomo odpravili v mesto Ella, do  katerega se bomo peljali skozi pokrajino, ki je polna čudovitih razgledov in za hip se bomo ustavili ob prelepem slapu Ravana, ki bo zagotovo pristal med vašimi slikovnimi spomini iz Šrilanke. Sledil prevoz do železniške postaje Ella. Naše potepanje bomo nadaljevali z vlakom. Vožnja z vlakom nam bo postregla z možnostjo občudovanja čudovite narave. Prispeli bomo v kraj Nanuoya, kjer nas bo čakal avtobus.  Prevoz do mesta Nuwara Eliya, ki se zaradi značilne angleške arhitekture imenuje kar mala Anglija. Vzeli si bomo čas za umirjen sprehod po mestu, v katerem si bomo vzeli tudi nekaj časa za kozarček piva in nazdravili z domačini. Prevoz do hotela, Večerja in nočitev v hotelu Queensburry

 

6. Dan 24.7.2019  : Vrh Pedro in Ogled tovarna čaja

Po zajtrku se bomo odpravili na Piduruthalagala, ki je najvišija gora na Šrilanki(2524m). izlet naredimo z kombijem. Potem se bomo odpeljali  do mesta Kandy. na poti  se bomo obiskali tovarno čaja, kjer nam bodo pokazali kako se prideluje črni čaj in pripravili pokušnjo le tega.prevoz do hotela večerja in nočitev Simpsons Forest

 

7. Dan 25.7.2019 :TempeljBudin zob, Botanični vrt, Mesto Kandy, Tradicionalni ples.

Dan bomo začeli z obiskom templja, ki ga bomo obiskali v času, ko se v njem odvija obred daritve. Po obisku templja bomo pot nadaljevali v botanični vrt z več kot 600 letno zgodovino. V mestu Kandy si bomo ogledali tržnico z zelenjavo in sadjem. Kandy je ena najbolj priljubljenih točk, ki jo obiščejo turisti in je bila zadnja prestolnica pred prihodom Angležev na Šrilanko. Tu si bomo vzeli čas za različne nakupe. Dan bomo zaključili z ogledom tradicionalnega plesa, večerjo in nočitvijo v hotelu Simpsons Forest

 

8. Dan 26.7.2019 : Vrt začimb in Dambulla tempelj

Po zajtrku se bomo odpravili v mesto Sigirija. Na poti se bomo ustavili v vrtu začimb, kjer bomo spoznali začimbe, ki jih uporabljajo za različne Ayuverdske pripravke. Potepanje bomo nadaljevali v Dambulli, kjer si bomo v popoldanskem času ogledali jamske templje. Jamski templji skrivajo pet votlin v katerih boste lahko občudovali 151 Budinih kipov. Dan bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu Fresco-water-villa.

 

9. Dan 27.7.2019 : Sigiriya in izberite svoj zaključek

Po zajtrku se bomo odpeljali do skale Sigiriya na kateri je kralj Kasyapa zgradil svojo rezidenco po želji svojega očeta in je od leta 477 do 498 tudi bival v njej.  Do kraljeve rezidence vodi približno 1200 stopnic, ki jih je vredno prehoditi, saj nas na vrhu čaka čudovit razgled na pokrajino, zanimiva simetrija rezidence in kar 18 ohranjenih čudovitih skalnih fresk. Po ogledu Sigiriye, po vaši izbiri sledi zaključek oddiha na Šrilanki ali Maldivih.

 

 

                                              Izberite svoj zaključek oddiha!

Šrilanka

Maldivi

Odpeljemo se do Passikudah, kjer bomo naslednje dni nastanjeni v hotelu Marina beach

saj so od maja do oktobra tam najboljši pogoji za sproščanje, plavanje in različne aktivnosti v morju.  

 

Prevoz do Negomba, večerja in nočitev v Hotelu Pegasus reef.

 

10. -11. Dan. 28.7.2019  : Morje

Samostojne aktivnosti, bivanje v hotelu

Marina beach

 

 

10 .Dan 28.7.2019 : Do Maldivov

V zgodnjih urah boste zapustili hotel in se odpeljali proti letališču. Odhod letala ob 7:15 proti Maldivom. Ob izhodu iz letališča vas pričaka predstavnik , ki vas bo odpeljal do otoka s hitrim čolnom. Namestitev, polpenzion v Paradise Island (ali podoben). Prosto, večerja in nočitev.

10.,11. Dan. 29.7.2019   Morje

Samostojne aktivnosti, bivanje v hotelu

Marina beach

 

11.Dan. 29.7.2019   Uživanje na rajskem otoku

Prosto za samostojne aktivnosti. (Paradise-Island 4****ali podobnem).

12. Dan 30.7.2019   : odhod proti letališča  do Istanbula

Zapustitev hotela v popoldanskem času in  prevoz do letališče. Odhod proti Istanbula ob 20.20.

12.Dan  30.7.2019 : odhod proti letališča do Istanbula

Zajtrk in prosto za samostojne aktivnosti čez dan. Zapustite otok, poletite iz Maleja  proti Istanbul ob 23.50.

13. Dan 31.7.2019 : odhod proti domu    V Istanbulu boste pristali ob 05:30. Sledil bo le še let do letališča Brnik ob 07.25 kjer pristanete ob 08:45. in vaše potovanje bo zaključeno.

13. Dan 31.7.2019 : odhod proti domu

V Istanbulu boste pristali ob 05:30. Sledil bo le še let do letališča Brnik ob 07.25 kjer pristanete ob 08:45. in vaše potovanje bo zaključeno..

Cena aranžmaja: 1.475 €

Cena aranžmaja: 1975 €

 

                                              DATUM ODHODA:   19. 7. 2019

                               DATUM PRIJAVE:   10. 5. 2019

 NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 12

V CENO ARANŽMAJA JE  VKLJUČENO:

 

 • letalski prevoz
 • letalske takse
 • vstopnine po programu
 • slovensko govoreči lokalni vodič
 • prevoz s klimatiziranim avtobusom po Šri Lanki po programu
 • nočitve v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in večerjo  v zgoraj omenjenih hotelih ali podobnih
 • prevoz z jeepom na safari

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:

 

 • Viza za šrilanko 35Usd
 • Dodatna hrana in kosilo, pijača
 • storitve po vaših naročilih
 • napitnine

 

 

TILANA POTOVALNA AGENCIJA,....................