Skupinsko potovanje

ŠRI LANKA (14 DNI) - 19.07.2024


Pred vami je 14 dnevni program skozi katerega bomo lahko čisto od blizu spoznali utrip Šri Lanke in življenje njenih prijetnih domačinov. Privoščili si bomo potepanje po starodavnih templjih in sprehod po neokrnjeni naravi, se podali na safari, čas bo tudi za lenarjenje na peščenih plažah,…..

 

1.Dan, 19. JULIJ 2024: LJUBLJANA – ISTANBUL (P)

Ob 07.00 uri se dobimo na ljubljanskem letališču, od koder bomo ob 08.55 uri z letalsko družbo Turkish Airlines  poleteli v Istanbul, s pristankom ob 12.15 uri. Ob 18.35 uri bomo nadaljevali z letom v Colombo. Obrok in pijača v letalu.

 

2. Dan, 20. JULIJ 2024: COLOMBO – FARMA ŽELV – SAFARI PO REKI MADU – BERUWELA (P,V,N)

V prestolnici Šri Lanke bomo pristali ob 05.25 uri po krajevnem času. (Slovenski državljani za vstop na Šri Lanko
potrebujemo vizum, ki se ga pridobi na spletu in stane 50,00 EUR). Iz letališča sledi prevoz do obmorskega letovišča Beruwela. Na poti bomo obiskali želvjo farmo, kjer domačini skrbno bedijo nad novimi rodovi teh ogroženih bitij, ki jih nato spuščajo v morje. Potem se bomo ustavili ob reki Madu in se s čolnom podali na rečni safari, kjer bomo obiskali otočke, kjer domačini gojijo najbolj kvaliteten cimet. Namestitev v hotelu Earls Reef ali podobnem enake kategorije. Večerja in nočitev.

 

3. Dan, 21. JULIJ 2024: BERUWELA - GALLE – UDAWALAWA – PREHODNI DOM ZA SLONE- NARODNI PARK YALE –
KATARAGAMA (Z,V,N)

Po zajtrku sledi prevoz do Katharagame. Na poti se bomo ustavili v simpatičnem mestecu Galle, ki še vedno ohranja tipičen nizozemski značaj. Med potjo si bomo ogledali tipične šrilanške ribiče v Ahangami, ki na kolih sedijo v morju, kjer čakajo na ulov. Prihod V Ath Athuru Sevana, kjer bomo prisostvovali hranjenju približno 40 slonjih mladičkov. Kasneje nas bo pot vodila do narodnega parka Yala, kjer bomo na safariju iz terenskega vozila opazovali pester in bogat živalski svet (brkati medvedi, leopardi, različne vrste srnjadi, divji prašiči, krokodili, kače, opice, divji sloni, številne ptice. Prevoz do Kataragame, večerja in nočitev v Hotelu Mandara Rosen ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

4. Dan, 22. JULIJ 2024: KATARAGAMA – SLAP RAWANA - MALI ADAMOV VRH -ELLA (Z,V,N)

Po zajtrku bomo našo pot nadaljevali v pokrajino Ella. Omenjena pokrajina je polna čudovitih razglednih točk. Tako se bomo ustavili ob prelepem slapu, ki bo zagotovo pristal med našimi slikovnimi spomini iz Šrilanke. Sledi lažji enourni trekking do Malega Adamovega vrha. Prevoz do namestitve 88th Ella ali podobne namestitve, večerja in nočitev.

 

5. Dan, 23. JULIJ 2024: ELLA – PANORAMSKA VOŽNJA Z VLAKOM – NUWARA ELIYA – NAWALAPITIYA (Z,V,N)

Zajtrk. Naše potepanje bomo popestrili z vožnjo z vlakom, ki nam bo postregla z možnostjo občudovanja čudovite
narave. V kraju Nanuoya bomo izstopili in z avtousom nadaljevali do Nuwara Eliye, ki se zaradi značilne angleške
arhitekture imenuje kar Mala Anglija. Vzeli si bomo čas za umirjen sprehod. Kasneje bomo na čajevih plantažah priča kako pridne ženske roke obirajo čajeve lističe. V tovarnici nam bodo pokazali kako pridelujejo tudi eno izmed najboljših vrst čaja na svetu. Seveda bomo to opojno pijačo tudi poizkusili. Sledi vožnja do Nawalapitiye. Večerja in nočitev v hotelu Okwin Resort ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

6. Dan, 24. JULIJ 2024: NAWALAPITIYA -KOSILO Z DOMAČINI – RAFTING –KANDY (Z,V,N)

Zajtrk. Odpravili se bomo do vasi Kithulgale, kjer so snemali znameniti film Most na reki Kwai. Spoznali se bomo s
pridnimi vaščani, lahko bomo vstopili v njihovo domačijo in z malo sreče poiskusili njihovo tipično pivo – toddy, ki ga pridelujejo iz cvetov palme kithul. V eni izmed domačij nam bodo postregli tipično šri lanško kosilo. Okrepčani bomo ta dan tudi malce športno obarvali, ko se bomo na nenevarnem raftingu spustili včasih tudi po malce bolj deročih vodah reke Kelani do mesta, kjer nas bo počakal avtobus (kdor ne želi, lahko izpusti rafting). Že kar utrujeni bomo prispeli v drugo največje mesto na otoku – Kandy. Večerja in nočitev v hotelu Earl's Regent ali podobnem enake kategorije.

 

7. Dan, 25. JULIJ 2024: KANDY (TEMPELJ BUDINEGA ZOBA – BOTANIČNI VRT – UGODNI NAKUPI) (Z,V,N)

Zajtrk. Dan bomo pričeli z obiskom templja Budinega zoba in to v času, ko se v njem odvija obred daritve. Popoldan se bomo odpeljali v bližnjo Peradeniyo, kjer bomo vstopili v enega izmed največjih in najstarejših botaničnih vrtov, v tem delu sveta. Kandy je ena najbolj priljubljenih točk, ki jo obiščejo turisti in je bila zadnja prestolnica Sinhalezov pred prihodom Angležev. Tu si bomo vzeli čas za različne ugodne nakupe. Večerja in nočitev v istem hotelu.

 

8. Dan, 26. JULIJ 2024: KANDY - VRT ZAČIMB - TEMPLJI V DAMBULI - SIGIRIYA (Z,V,N)

Po zajtrku se bomo navduševali nad bogato založeno tržnico z zelenjavo in sadjem. Potem se bomo odpravili proti
Sigiriyi. Na poti se bomo ustavili na vrtu začimb, ki jih uporabljajo za različne Ayuverdske pripravke. Potepanje bomo nadaljevali v Dambulli, kjer si bomo v popoldanskem času ogledali jamske templje. Ti templji skrivajo pet votlin v katerih bomo lahko občudovali preko 90 kipov bud. Današnji dan bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu Fresco Water Villa ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

9. Dan, 27. JULIJ 2024: SIGIRIYA – RITIGALA – SIGIRIYA (Z,V,N)

Po zajtrku se bomo odpeljali do največje znamenitosti na otoku - skale Sigiriya na kateri je kralj Kasyapana, na željo svojega očeta, zgradil svojo rezidenco, v kateri je od leta 477 do 498 tudi razkošno živel. Do kraljeve rezidence vodi približno 1200 stopnic, ki jih je vredno prehoditi, saj nas na vrhu čaka čudovit razgled nad pokrajino, zanimiva simetrija rezidence in kar 18 ohranjenih čudovitih skalnih fresk. Kasneje se bomo odpeljali do skrivnostnega področja Ritigale, kjer se v džungli skriva verjetno tempeljski kompleks, z ostanki samostana ter bolnice. Večerja in nočitev v istem hotelu.

 

10. Dan, 28. JULIJ 2024: SIGIRIYA – VZHODNA OBALA PASSIKUDAH - NILAVELI (Z,K,V)

Zajtrk. Sledi vožnja na vzhodno obalo do Passikudah, kjer bomo na čudoviti plaži nastanjeni naslednje dni. Večerja in  nočitev v Pigeion Island Resort ali podobnem enake kategorije.

 

11. in 12. Dan, 29. in 30. JULIJ 2024: NILAVELI (Z,V,N)

Zajtrk. Prosto za samostojne aktivnosti ali le za kopanje in poležavanje na peščenih plažah. Večerja in nočitev v istem hotelu.

 

13. Dan, 31. JULIJ 2024: NILAVELI– NEGOMBO (Z,V,N)

Po zajtrku prosto do popoldanskega prevoza v Negombo. Večerja in nočitev v hotelu Sea Horse ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

14. Dan, 01. AVGUST 2024: NEGOMBO – ISTANBUL – LJUBLJANA

Zgodaj zjutraj sledi prevoz na letališče, od koder bomo ob 06.55 uri poleteli v Istanbul (obroki in pijača v letalu). Ob 12.45 uri bomo pristali v Istanbulu in ob 18.20 uri nadaljevali z letom v Ljubljano, kjer bomo na domačem letališču pristali ob 19.30 uri.

 

DATUM PRIJAVE:     10. 05. 2024

DATUM ODHODA:   19. 07. 2024

CENA ARANŽMAJA/OSEBO:  1.997,00 €

DOPLAČILA ZA ENOPOSTELJENO SOBO:  355 €

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10

 

V CENO ARANŽMAJA JE  VKLJUČENO:

 • letalski prevoz
 • letalske takse
 • vstopnine po programu
 • slovensko govoreči lokalni vodič
 • prevoz s klimatiziranim avtobusom po Šri Lanki po programu
 • nočitve v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in večerjo  v zgoraj omenjenih hotelih ali podobnih
 • prevoz z jeepom na safari

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:

 • Viza za Šrilanko 50 EUR
 • Dodatna hrana in kosilo, pijača
 • storitve po vaših naročilih
 • napitnine

 

TILANA Potovanja