Skupinsko potovanje

NOVOLETNA ŠRI LANKA (11 DNI) - 28.12.2024


Pred nami je 11. dnevni program skozi katerega bomo lahko čisto od blizu spoznali utrip Šri Lanke in življenje njenih prijetnih domačinov. Privoščili si bomo potepanje po starodavnih templjih in sprehod po neokrnjeni naravi, se podali na safari, čas pa bo tudi za lenarjenje na peščenih plažah...

 

1.Dan, 28. DECEMBER 2024 : LJUBLJANA – ISTANBUL – COLOMBO (P)

Ob 07.30 uri se dobimo na letališču v Brniku, od koder bomo ob 09.35 uri z letalsko družbo Turkish Airline poleteli v Istanbul, s pristankom ob 13.55 uri. Ob 19.25 uri bomo nadaljevali z letom v Colombo. 

 

2. Dan, 29. DECEMBER 2024: COLOMBO – BERUWELA (P,V,N)

Ob 06.10 uri po krajevnem časi bomo pristali v prestolnici Šri Lanke. Po opravljenih carinskih formalnostih (Slovenski državljani za vstop na Šri Lanko potrebujemo vizum, ki se ga pridobi preko spleta), se bomo odpeljali proti Beruweli, ki se nahaja ob tropskih plažah Šri Lanke. Namestitev v hotelu The Palms ali podobnem hotelu enake kategorije.  Večerja in nočitev.

 

3. Dan, 30. DECEMBER 2024: BERUWELA (Z,V,N)

Zajtrk ter prosto za uživanje na čudovitih plažah. Večerja in nočitev v istem hotelu.

 

4. Dan, 31. DECEMBER 2024: BERUWELA (Z,V,N)

Zajtrk ter prosto za uživanje na čudovitih plažah. Novoletno večerja in nočitev v istem hotelu.

 

5. DAN, 01. JANUAR 2025: GALLE – PREHODNI DOM ZA SLONE- NARODNI PARK YALE – KATARAGAMA (Z,V,N)

Po zajtrku prevoz do Katharagame. Na poti bomo obiskali želvjo farmo, kjer domačini skrbno bedijo nad
novimi rodovi teh ogroženih bitij, ki jih nato spuščajo v morje. Na poti se bomo ustaviči še v mestu Galle,
ki še vedno ohranja tipičen nizozemski značaj. Med potjo si bomo ogledali tipične šrilanške ribiče v
Ahangami, ki na kolih sedijo v morju, kjer čakajo na ulov. V Ath Athuru Sevana bomo prisostvovali
hranjennju približno 50 slonjih mladičkov. Kasneje nas bo pot vodila do narodnega parka Yala, kjer bomo
na safariju iz terenskega vozila opazovali pester in bogat živalski svet (brkati medvedi, leopardi, različne
vrste srnjadi, divji prašiči, krokodili, kače, opice, divji sloni, številne ptice. Prevoz do Kataragame, večerja
in nočitev v Hotelu Grand Tamarind Lake ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

6. DAN, 02. JANUAR 2025: KATARAGAMA – SLAP RAWANA  - MALI ADAMOV VRH -ELLA (Z,V,N)

Po zajtrku bomo našo pot nadaljevali v pokrajino Ella. Omenjena pokrajina je polna čudovitih razglednih
točk. Tako se bomo ustavili ob prelepem slapu, ki bo zagotovo pristal med našimi slikovnimi spomini iz Šrilanke. Sledi lažji enourni trekking do Malega Adamovega vrha. Prevoz do namestitve Ella Gap ali podobne namestitve enake kategorije. Večerja in nočitev.

 

7. DAN, 03. JANUAR 2025: ELLA – PANORAMSKA VOŽNJA Z VLAKOM – NUWARA ELIYA – KANDY (Z,V,N)

Zajtrk. Naše potepanje bomo popestrili z vožnjo z vlakom, ki nam bo postregla z možnostjo občudovanja čudovite narave. V kraju Nanuoya bomo izstopili in z avtousom nadaljevali do Nuwara Eliye. Mesto Nuwara Eliya se zaradi značilne angleške arhitekture imenuje kar mala Anglija. Vzeli si bomo čas za umirjen sprehod in ugodne nakupe po mestu. Kasneje se bomo na čajevih plantažah lahko naučili kako pridne ženske roke obirajo lističe. V tovarni čaja nam bodo pokazali kako pridelujejo eno izmed najboljših vrst čaja na svetu. Seveda bomo to opojno pijačo tudi poizkusili. Sledi vožnja do drugega največjega mesta na otoku – Kandy. Večerja in nočitev v hotelu Earls Regent ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

8. Dan, 04. JANUAR 2025: KANDY - DALADA MALIGAWA – BOTANIČNI VRT- UGODNI NAKUPI - (Z,V,N)

Po zajtrku bomo dan pričeli z obiskom templja Budinega zoba in to v času, ko se v njem odvija obred daritve. Popoldan se bomo odpeljali v bližnjo Peradeniyo, kjer bomo vstopili v enega izmed največjih in najstarejših botaničnih vrtov, v tem delu sveta. Kandy je ena najbolj priljubljenih točk, ki jo obiščejo turisti in je bila zadnja prestolnica Sinhalezov pred prihodom Angležev na Šrilanko. Tu si bomo vzeli čas za različne ugodne nakupe. Dan bomo zaključili z ogledom tradicionalnih plesov. Večerja in nočitev v hotelu istem hotelu.

 

9. DAN, 05. JANUAR 2025: KANDY - VRT ZAČIMB – TEMPLJI V DAMBULLI – SIGIRIYA (Z,V,N)

Po zajtrku se bomo navduševali nad bogato založeno tržnico z zelenjavo in sadjem. Potem se bomo odpravili proti Sigiriyi. Na poti se bomo ustavili na vrtu začimb, ki jih uporabljajo za različne Ayuverdske pripravke. Potepanje bomo nadaljevali v Dambulli, kjer si bomo v popoldanskem času ogledali jamske templje. Jamski templji skrivajo pet votlin v katerih bomo lahko občudovali preko 90 kipov bud. Današnji dan bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu Fresco Water Villa ali podobnem hotelu enake kategorije.

 

10. Dan, 06. JANUAR 2025: SIGIRIYA – RITIGALA - NEGOMBO  (Z,V,N)

Po zajtrku se bomo odpeljali do skale Sigiriya na kateri je kralj Kasyapana, na željo svojega očeta, zgradil svojo rezidenco, v kateri je od leta 477 do 498 tudi razkošno živel. Do kraljeve rezidence vodi približno 1200 stopnic, ki jih je vredno prehoditi, saj nas na vrhu čaka čudovit razgled nad pokrajino, zanimiva simetrija rezidence in kar 18 ohranjenih čudovitih skalnih fresk. Kasneje se bomo odpeljali do skrivnostnega področja Ritigale, kjer se v  džungli skriva verjetno tempeljski kompleks, z ostanki samostana ter bolnice. Prevoz do Negomba. Večerja in nočitev  v hotelu Amora ali podobnem.

 

11. Dan, 07. JANUAR 2025: ODHOD PROTI LJUBLJANI (Z,P)

Zgodaj zjutraj sledi prevoz na letališče, od koder bomo ob 07.40 uri poleteli v Istanbul (obroki in pijača v letalu). Ob 14.15 uri bomo pristali v Istanbulu in ob 18.30 uri nadaljevali z letom v Ljubljano, kjer bomo na domačem letališču pristali ob 18.45 uri.

 

CENA ARANŽMAJA: 2.240 €

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 430 €

DATUM ODHODA:   28. 12. 2024

DATUM PRIJAVE:     20. 10. 2024

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 12

 

OBVEZNO DOPLAČILO:

Novoletna večerja(70 EUR)

 

V CENO ARANŽMAJA JE  VKLJUČENO:

  • navedeni letalski prevozi, letališke pristojbine, vsi navedeni prevozi s klimatiziranim avtobusom po Šri Lanki po programu, prevoz s terenskim vozilom na safariju, namestitev v navedenih hotelih ali podobnih hotelih enake kategorije na osnovi pol penziona, navedeni ogledi z lokalnim slovensko govorečim vodnikom,  vključenimi vstopninami ter organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:

  • Viza za Šrilanko 50 EUR
  • Obvezna novoletna večerja(70 EUR)
  • Dodatna hrana in pijača
  • storitve po vaših naročilih
  • napitnine
  •  

SPLOŠNI PODATKI:

  • čas: srednjeevropski + 3,5 ure na Šri Lanki
  • elektrika: 220V, drugačne vtičnice – vendar adaptarjev ne potrebujete 

 
SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJA SO SESTAVNI DEL ARANŽMAJA.

 

TILANA Potovanja