Skupinsko potovanje

ŠRI LANKA 11 DNI - 30.10.2022


Pred vami je naš 11 dnevni program skozi katerega boste lahko čisto od blizu spoznali utrip te čudovite dežele in življenje njenih prebivalcev. Spoznajte ljudi in deželo ter si privoščite potepanje po starodavnih templjih, hojo po naravi, lenarjenje na peščenih plažah.

 

1. Dan, 30.10.2022 :  odhod proti Dubaju

V Nedeljo se bomo polni počitniških pričakovanj zbrali ob 12.30 na Letališču Jožeta Pučnika, kjer bomo začeli naše potovanje ob 14.30 z letom proti Dubaju ki pristanemo ob 23.20.

 

2. Dan, 31.10.2022 :  Ogled Dambulla Jamski Temple

Iz Dubaj letimo proti Colombo ob 03.30. V Colombo bomo pristali ob 09.30. Po opravljenih letaliških postopkih se bomo peljali do hotela v Dambulla. Praihod do hotela in počitek. v popoldanskem času ogledali jamske templje. Jamski templji skrivajo pet votlin v katerih boste lahko občudovali preko 90 kipov Bud. Prvi dan stika z naravo in kulturo Šrilanke bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu  Fresco  (ali podobnem)

 

3. Dan, 1.11.2022 : Ogled Ritigala in med domačini

Po zajtrku bomo šli za ogled Ritigala. Poteh v gozdnem samostanu Ritigala, razvaline kompleksa povezujejo kamnite poti, ki vodijo skozi stara drevesa džungale.ogledali bomo starodavni rezervoar, ki ga ustvaril človek,ki ga najverijetneje uporabljal za potrebe obrednega kopanja med 437 in 367 pr.N. Popoldne bomo doživeli nekaj posebnega. Večerja in nočitev v hotelu  Fresco  (ali podobem)

 

4. Dan, 02.11.2022 : Sigiriya, vrt začimb, tradicionalni ples

Pred zajtrkom se bomo odpeljali do skale Sigiriya,na kateri je kralj Kasyapa zgradil svojo rezidenco po želji svojega očeta in je od leta 477 do 498 tudi v njej bival. Do kraljeve rezidence vodi približno 1200 stopnic, ki jih je vredno prehoditi, saj nas na vrhu čaka čudovit razgled na pokrajino, zanimiva simetrija rezidence in kar 18 ohranjenih čudovitih skalnih fresk. Po našem podvigu se bomo vrnili v hotel. Po zajtrku bomo zapustili naš hotel in se bomo odpeljali do mesto Kandy. Na poti se bomo ustavili v vrtu začimb, ki jih uporabljajo za različne Ayuverdske pripravke. Pot bomo nadaljevali proti mestu Kandy, kjer si bomo ogledali tradicionalni ples. Dan bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu Topaz  (ali podobnem)

 

5. Dan, 03.11. 2022 : Budin zob, botanični vrt, mesto Kandy

Dan bomo začeli z obiskom templja Budin zob, ki ga bomo obiskali v času, ko se v njem odvija obred daritve. Po obisku templja bomo dnevne oglede nadaljevali v botaničnem vrtu z več kot 600 letno zgodovino. V mestu Kandy si bomo ogledali tržnico z zelenjavo in sadjem. Kandy je ena najbolj priljubljenih točk, ki jo obiščejo turisti, saj je bila zadnja prestolnica pred prihodom Angležev na Šrilanko. Tu si bomo vzeli čas za različne nakupe. Dan bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu Topaz  (ali podobem)

 

6. Dan, 04.11. 2022 : Vožnja z vlakom in mesto Nuwara eliya tovarna Čaja

Po zajtrku bomo naše potepanje nadaljevali z vlakom do Nuwara Eliye. Med vožnjo z vlakom bomo občudovali lepote mimo bežeče narave. Nuwaro Eliya zaradi značilne angleške arhitekture imenujejo kar Mala Anglija. Sprehod v prijetnem mestu. Pot bomo nadaljevali proti mestu Kandy.Na poti si bomo ogledali plantažo čaja, ki leži na nadmorski višini skoraj 2000 metrov. Ogledali si bomo tovarno čaja, kjer si boste lahko čaj tudi kupili in ga poskusili. Prevoz do hotela v Kandyju večerja in nočitev. Topaz  (ali podobem)

 

7. Dan, 05.11.2022 : Sirotišnica slonov,želvja farma, morje

Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto Bentota. Med potjo si bomo odpravili na Širotišnico slonov, kjer skrbijo za njihov razvoj in vzdržujejo populacijo slonov na Šrilanki. Sledi še postanek na želvji farmi, kjer domačini skrbno bedijo nad novimi rodovi teh ogroženih bitij, ki jih nato spuščajo v morje.  Prevoz do hotela večerja in nočitev Templetree  (ali podobem)

 

8. in 9. Dan, 06. in 07. 11.2022: Morje

Samostojne aktivnosti, zajtrk večerja bivanje v hotelu Templetree  (ali podobem)

 

10. Dan, 08.11.2022: odhod proti letališča in ogled mesto Colombo

Odhod iz hotela v popoldanskem času in  prevoz do letališče. Na poti ogled glavno mesto Colombo.

 

11. Dan, 09.11.2022: 

Odhod iz colomba proti Dubaju ob 01.50 in  boste pristali ob 05:25. Sledil bo le še let do letališča Brnik ob 10.00 kjer pristanete ob 13.30 in vaše potovanje bo zaključeno.

             

CENA ARANŽMAJA: 1588,00 €

DATUM ODHODA:   30. 11. 2022

DATUM PRIJAVE:     28. 8. 2022

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 12

 

V CENO ARANŽMAJA JE  VKLJUČENO:

 • letalski prevoz
 • letalske takse
 • vstopnine po programu
 • slovensko govoreči lokalni vodič
 • prevoz s klimatiziranim avtobusom po Šri Lanki po programu
 • nočitve v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in večerjo  v zgoraj omenjenih hotelih ali podobnih
 • prevoz z jeepom na safari

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:

 • Viza za Šrilanko 35Usd
 • Dodatna hrana in kosilo, pijača
 • storitve po vaših naročilih
 • napitnine