POPOTNIŠKI VTISI

stran: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

23.03.2019
ŠRI LANKA 22.2.2019

Kaj imajo skupnega rambutan, sloni, pasionka, opice, ananas, roti, leopard, kokos, kit, poper, pavi, mangosteen, kotu, krokodili, jack fruit, kakav, safirji, želve, čaj, cimet, riž, mango, leseno jabolko, bivoli, banane, klinčki, gekon, arak, vatalampa, durian, delfini, …. ?

Tuderja in Šri lanko! Vse to in še več smo videli, oskusili, pobožali, zavohali, doživeli, zaužili … na nepozabnem potovanju s Tuderjem po Šri lanki.

V skupini smo bili otroci, mladi in malo manj mladi. Bilo je smeha in vzdihovanja, navdušenja in občudovanja, spraševanja in komentiranja, presenečenj in spoznanj.

Poleg tega, da je bila organizacija brezhibna in, kar je še bolj pomembno, brez stresa, nas je Tuder kar naprej (zastonj) razvajal s pokušinami pristnih domačih jedi, sadja in pijač.

V desetih dneh smo od blizu spoznali naravo, zgodovino, kulturo, hrano, običaje, in malo bolje tudi Tuderja.

Želimo si , da bi bilo na svetu več takih ljudi, kot je on, ki imajo zdrav humor, zdravo pamet in katerih vrednota je svetu in ljudem delati dobro in pošteno.

 

Hvala, Tuder, tebi in tvojim sodelavcem, res smo uživali in vsakomur, ki je odprt za drugačen, a lep svet, brezkompromisno lahko priporočimo potovanje s tabo po Šri Lanki.

 

Eva, Domen, Alenka, Tomaž, Tone in Tatjana

 

22.03.2019
Šrilanka 22.2.2019

Tuder,

Popotovanje s teboj po Sri Lanki je bilo odlično in nepozabno! Lahko bi rekli, da je privilegij, da nam deželo predstavi domačin, ki pa zaradi življenja v Sloveniji dobro pozna tudi Slovence. 

Vse lepote, običaje, navade, hrano, kulturo... si nam predstavljal na nek pristen, domač način. S svojimi nevsiljivimi vodenjem in pravšnjo mero informacij si pritegnil nas vse. Uživali smo vsi - tako odrasli, kot otroci oziroma mladostniki.

Organizacija vsega je bila na visokem nivoju.  Ob tem moramo pohvaliti tudi tvojega pomočnika »Sandija« in seveda šoferja, ki smo ga mi imenovali kar Schumacher. 

Glede na naša dosedanja družinska potovanja, je bilo tokratno še posebej  doživeto (in nič dolgočasno) tudi za otroke. Program je bil pester in zanimiv, saj smo spoznavali naravo, živalstvo, ljudi, kulturo, predvsem pa nam je bila zelo všeč hrana.

To lepo deželo prijaznih ljudi si nam približal ravno toliko, da si jo želimo še obiskati.

Kako že pogrešamo prečudovite okuse ananasa, rdečih banan, manga, mangosteena.....

 

Olga, Jure in Miha

01.02.2019
Agencija Tilana in Šrilanka 16.1.2019

Na splošno o Tuderju vse naj, kot človeku, ki zna narediti potovanje boljše od pričakovanega. Po dolgem, napornem potovanju z letalom nas pričaka z nasmehom v Colombu na letališču in nas popelje v svet eksotike za Slovence, na prijeten, poln presenečenj, nepozaben izlet v najboljši luči.

Poleg načrtovanih ogledov je nepozaben izlet z vprego in nato s čolni v divjino pod palme, kjer nam prikažejo, kako je življenje preprosto, če vzameš iz narave le tisto kar ti nudi Šrilanka, brez vrečk, kartice, denarja in nakupovalnega vozička .

Na safariju nismo videli veliko živali, so pa zato sloni, opice in krave, ki se pasejo ob cestah, in pa legvani, vse nadoknadili.

Najbolj nam je kot vrtnarjem, ostal v spominu botanični vrt, ki je nepojmljivo bogat v pestrosti rastlinja, ki smo ga vajeni iz svetovnih razstav od Nizozemske do Italije.

Nastanitve so zelo udobne in primerne cenovno slovenskemu žepu.

Hrana je odlična. Ljudje so prijazni do turistov.

Priporočamo ta izlet z naj vodičem Tuderjem in agencijo Tilana vsem, ki si želijo ogledati in doživeti Šrilanko, Tuderju pa še veliko Slovencev, ki bodo nedvomno zadovoljni z njegovo nevsiljivo prezentacijo.

Lep pozdrav

Frbežar Ana in Slavc iz Malega Vha pri Šmarju-Sap

Gašperlin Irena in Jan

Čebulj Tatjana in Marjan

16.01.2019
Novo leto 2018 na Šrilanki

Kaj pričakovati od Šrilanke, če si bil pred tem že v Vietnamu, Kambodži, Tajski, Indiji, na Filipinih, Kitajski … Veliko lepega pa sem slišala o tem južnoazijskem otoku od prijateljev in hčerke Julije, ki je bila na tam septembra.
Prijetna presenečanja niso usahnila vse od prvega srečanja s Tuderjem. Po dvajsetih letih življenja med Slovenci bi lahko bil že čisto naš, saj obvlada celo gorenjščino v vseh pomenskih odtenkih. A je vseeno ostal v srcu Šrilančan – prijazen, duhovih, dobrosrčen, pozoren, odkrit, skratka Človek. 

Šrilanka je bila ravno zaradi njegovega natančnega načrtovanja  predstavljena v štirinajstih dneh bolje, kot če bi potovala sama cel mesec. Doživeli smo mesta in podeželje z njegovo pomočjo tako, kot jo le malo turistov, ki pridejo na ta Sveti otok z organiziranimi skupinami. 
V svojem mini busu nas je peljal povsod, koder je vedel, da bomo videli in doživeli lepoto dežele in ljudi. Seveda ni vse bleščeče in lepo, a saj ne hodimo po svetu zato, da bi gledali revščino, nasprotno. Ko pridemo domov, se vedno spominjamo le lepega.
Tuder nas je razveseljeval z odličnimi namestitvami, kjer je bilo poskrbljeno za vse, posebej pa je navduševala izbrana kulinarika. Čez dan pa nam je približal tudi hrano domačinov od eksotičnega sadja do prigrizkov …
Ker je bilo potovanje v času božiča in silvestrovega, je bilo poskrbljeno tudi za praznično vzdušje. In ker je s tem sovpadal tudi moj rojstni dan, sem dobila torto, za posebno presenečenje pa je poskrbela še hčerka Nana, ki nama je naročila ohlajeni šampanjec v okrašeno sobo.
Šrilanka je vredna obiska. To je prva azijska dežela, za katero sva z možem sklenila, da se vrneva na počitnice in golf. Navdušila naju je raznolika narava, topli ljudje, ajurveda, budistična miselnost, raznolika in odlična hrana …

Hvala Tuderju in tudi vsem sopotnikom, s katerimi smo ustvarili nepozabno zgodbo.

 

Valentina in Borut Hrastnik iz Prebolda

16.01.2019
Vtisi s potovanja - ŠRILANKA IN MALDIVI 16 DNI 26.10.2018

Tuder, zdravo.

 

Od našega potovanja je minilo že več kot mesec dni. Pregledujem
slike, pripravljam foto knjigo in podoživljam prav vsak dan našega
potovanja, ki si ga več kot odlično organiziral. Tako kot smo ti že
na potovanju večkrat povedali je bila izbira tvoje agencije za
spoznavanje lepot Šrilanke in Maldivov več kot odlična izbira. Bilo
je res super!

Še enkrat hvala. V prihajajočem letu pa ti želim še veliko
nepozabnih in tako odlično organiziranih potovanj :)

Lep pozdrav,

 

Tina


stran: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11