POPOTNIŠKI VTISI

stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

16.01.2016
Šrilanka-zeleni paradiž za novo leto

Šrilanka-zeleni paradiž za novo leto

Misel, da bi s hčerko, za njenih 18, odpotovali v rajsko lepo deželo Šrilanko, se nama je že dolgo pletla po glavi, saj sva obe veliki ljubiteljici narave, hčerka pa obsedena zoo-ljubka. In, ker dober glas, o odličnem šrilanškem vodiču Tuderju, seže v deveto vas……se zelo hitro odločiva za njegovo agencijo Tilano. Hitre odločitve pa so običajno tudi najboljše odločitve. In kako je bilo? Moja hči je takole zapisala svoj popotniški vtis:

»Težko je najti pravo besedo, ki bo bolj močna kot pa beseda fantastično.  To potovanje je bilo celo več kot samo fantastično.

V potovanju ni manjkalo doživetij in presenečenj, ki nam jih je Tuder pripravljal iz dneva v dan. 

Vsak dan smo skupaj s čudovito skupino doživeli in okusili Šrilanko tako, kot bi jo sami sigurno težko. Dežela prijaznih, pozdravljajočih in nasmejanih ljudi nas je takoj očarala. Vodič Tuder nas je  spremljal z pozitivno energijo , ki jo je prenesel na vsakega člana  skupine. Ko smo se selili iz kraja v kraj, smo ves čas imeli priložnost opazovati strpen in prijateljski odnos med človekom in živalskim svetom. Če cesto prečka varan, se promet preprosto za hip ustavi…. Domačini se tudi trudijo pomagati in ohraniti pestrost živalskega sveta npr. v slonji sirotišnici, želvji porodnišnici… in vse to smo imeli tudi priložnost videti.

V tem potovanju niso samo klasični ogledi znamenitosti dežele,  ampak mnogo več.  Tuder nam je predstavil svojo prečudovito deželo skozi oči domačina ... za tako odlično vodenje in tako nepozabno potovanje štejejo malenkosti, in  v tem potovanju imajo tudi glavno vlogo malenkosti, niti en dan jih nismo izpustili. In če praznuješ svojo polnoletnost sredi pristne tropske džungle, ob glasbi šrilanških glasbenikov, čudoviti družbi nasmejanih popotnikov….je to nepozabno. Bilo je kot v filmu. Še enkrat hvala ti Tuder, za nepozabno praznovanje mojega rojstnega dne. 

Sama sem  pred tem čudovitim potovanjem po Šrilanki menila, da vodič ne more biti prilagodljiv, saj ima urnik  in urnik se mora izpeljati do minute natančno. Tukaj , je bilo to popolno nasprotje, tako prilagodljivega vodiča v svoji potovalni karieri še nisem spoznala.  

Med člani v skupini in samim vodičem se je spletla prav posebna prijateljska vez .

Veliko težje je bilo slovo ob koncu tega nepozabnega potovanja ,kot pa premagati 1200 stopnic do vrha Sigiriya.  

Lp, Taja in Meta

16.01.2016
Novoletno potepaje po Šri Lanki

Tokrat so bili prazniki povsem drugačni, noro drugačni, polni novih spoznanj in dogodivščin. Nobene nakupovalne mrzlice, kaj bomo kuhali in jedli za praznike, uf pravo olajšanje. Čakala nas je topla Šri Lanka. Na potepanju smo občudovali čudovito in bujno pokrajino, znano po čiliju, slonih, cimetu in čaju, pa da ne pozabimo opic, dragih kamnov in nasmejanih domačinov, pa še bi lahko naštevali. Nasmeha in dobre volje se prav nalezeš. Tuder je res poskrbel, da nam je svoj rodni otok predstavil v vseh možnih barvah. Poskrbel je za številna presenečenja, kar je dalo vsakemu dnevu še poseben čar in adrenalin. V leto 2016, pa smo na koncu potepanja, stopili na peščenih plažah, ob toplem morju in sončnem zahodu ..... pa kaj bi si sploh lahko želeli več....

Če greš na Šri Lanko s Tuderjem pravzaprav tudi ne more biti drugače, kot noro, zabavno, pristno in nadvse lepo.  S potepanja smo se vrnili polni vtisov, ki so za vedno obogatili našo notranjost. Če vas mika Šri Lanka.....ne odlašajte......s Tuderjem jo boste doživeli..... Ne pravijo zaman, da so potovanja šola za življenje.

Hvala Tuder in hvala tudi celotni skupini za super družbo.

Mateja, Sara in Boris

10.01.2016
ŠRILANKA z MALDIVI 13.2.2016 - 27.2.2016

Vtisi po potovanju po Šrilanki s Tuderjem in njegovo potovalno agencijo Tilano

 

Z družino smo se po dvotedenskem potepanju po Šrilanki z zaključkom na Maldivih vrnili navdušeni in polni vtisov. Vodič Tuder nas je popeljal po njegovi domači deželi Šrilanki in nam do potankosti razkazal številne lepote in čare te skrivnostne dežele. Vse kar nam je ponudil pred začetkom potovanja, je tudi izpeljal. Pa ne samo to. Vsak dan nas je presenetil s kakšnim ''cukrčkom'', s katerim je samo postavil piko na i. Pa naj je šlo za malice, s katerimi nas je razvajal in predstavljal kulinariko Šrilanke, srečanj s sloni in drugimi živalmi na naši poti, do obiska vrtca, mimo katerega smo se slučajno peljali in otrokom delili bonbone.

Skratka nepozabno potovanje za vse, ki si želite raziskovati eksotično deželo čaja, cimeta, budizma, indijskih slonov, skromnih in prijaznih domačinov,..

Tuder hvala za vse.

 

Z lepimi pozdravi od Lare, Maje, Urše in Tomaža

11.12.2015
Na Šri Lanko s Tudorjem

Vsem toplo priporočam, da to destinacijo prepotujete s Tudorjem. Na poseben, svojevrsten način nam je prikazal svojo prečudovito domovino. Vedno nasmejan in dobre volje nam je z vsakodnevnimi presenečenji polepšal dan. Postanki ob cesti , druženje z domačini, pokušine sadja in napitkov, razna prevozna sredstva… Ogledali smo si  nasade čaja, mogočne templje, posebno doživetje je vzpon na njihovo Sveto goro (Adamov vrh), safari z džipi, sirotišnica slonov, botanični vrt,  jahanje slonov…

Če se odpravljate v to deželo, obvezno s Tudorjem, ker vam nihče drug ne  more predstaviti te dežele kot on – ne bo vam žal.

Hvala Tudorju in ostalim članom naše popotniške skupine za prijetno druženje in prečudovit izlet.

 

Vesna in Breda

10.12.2015

04.12.2015
Šrilanka z Tuderjem

Sicer sva spet v domačem okolju, a z mislimi še vedno na Šrilanki. 
Na potovanju po Šrilanki smo videli ogromno lepega, zanimivega - nasadi čajev, mogočni templji, safari park, povzpeli smo se na edinstven Adamov vrh... Prepričana sva, da nam nihče drug ne bi mogel predstaviti Šrilanke kot domačin. Za svojo skupino Tuder naredi vse in še več, skuša ugoditi vsakemu posamezniku. 
Tuder, še enkrat hvala za čudovito potovanje, spoznavanje domačinov, njihovih navad in običajev... 
Če boste potovali na Šrilanko, obvezno s Tuderjem, ne bo vam žal. 
 

Bojan in Darja


stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11