POPOTNIŠKI VTISI

stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

10.01.2016
ŠRILANKA z MALDIVI 13.2.2016 - 27.2.2016

Vtisi po potovanju po Šrilanki s Tuderjem in njegovo potovalno agencijo Tilano

 

Z družino smo se po dvotedenskem potepanju po Šrilanki z zaključkom na Maldivih vrnili navdušeni in polni vtisov. Vodič Tuder nas je popeljal po njegovi domači deželi Šrilanki in nam do potankosti razkazal številne lepote in čare te skrivnostne dežele. Vse kar nam je ponudil pred začetkom potovanja, je tudi izpeljal. Pa ne samo to. Vsak dan nas je presenetil s kakšnim ''cukrčkom'', s katerim je samo postavil piko na i. Pa naj je šlo za malice, s katerimi nas je razvajal in predstavljal kulinariko Šrilanke, srečanj s sloni in drugimi živalmi na naši poti, do obiska vrtca, mimo katerega smo se slučajno peljali in otrokom delili bonbone.

Skratka nepozabno potovanje za vse, ki si želite raziskovati eksotično deželo čaja, cimeta, budizma, indijskih slonov, skromnih in prijaznih domačinov,..

Tuder hvala za vse.

 

Z lepimi pozdravi od Lare, Maje, Urše in Tomaža

11.12.2015
Na Šri Lanko s Tudorjem

Vsem toplo priporočam, da to destinacijo prepotujete s Tudorjem. Na poseben, svojevrsten način nam je prikazal svojo prečudovito domovino. Vedno nasmejan in dobre volje nam je z vsakodnevnimi presenečenji polepšal dan. Postanki ob cesti , druženje z domačini, pokušine sadja in napitkov, razna prevozna sredstva… Ogledali smo si  nasade čaja, mogočne templje, posebno doživetje je vzpon na njihovo Sveto goro (Adamov vrh), safari z džipi, sirotišnica slonov, botanični vrt,  jahanje slonov…

Če se odpravljate v to deželo, obvezno s Tudorjem, ker vam nihče drug ne  more predstaviti te dežele kot on – ne bo vam žal.

Hvala Tudorju in ostalim članom naše popotniške skupine za prijetno druženje in prečudovit izlet.

 

Vesna in Breda

10.12.2015

04.12.2015
Šrilanka z Tuderjem

Sicer sva spet v domačem okolju, a z mislimi še vedno na Šrilanki. 
Na potovanju po Šrilanki smo videli ogromno lepega, zanimivega - nasadi čajev, mogočni templji, safari park, povzpeli smo se na edinstven Adamov vrh... Prepričana sva, da nam nihče drug ne bi mogel predstaviti Šrilanke kot domačin. Za svojo skupino Tuder naredi vse in še več, skuša ugoditi vsakemu posamezniku. 
Tuder, še enkrat hvala za čudovito potovanje, spoznavanje domačinov, njihovih navad in običajev... 
Če boste potovali na Šrilanko, obvezno s Tuderjem, ne bo vam žal. 
 

Bojan in Darja

10.12.2014
Ayubowan!

Poslušamo šrilanško glasbo, se grejemo ob kaminu in obujamo spomine izpred tedna dni, ko nam je

bilo še lepo, toplo in smo se brezskrbno potepali po Šrilanki z vodnikom Tuderjem. Poskrbel je za nepozabno izkušnjo in nam prikazal svojo domovino na najlepši možen način – spoznali smo delček njihove kulture, načina življenja in dožľiveli pravo pristnost domačinov. Povzpeli smo se na njihovo Sveto goro, si ogledovali kilometre in kilometre zelenih nasadov čaja, občudovali templje,  prekrasno naravo in ľživali.  Presenečenja so nas razveseljevala celo potovanje in le ta, so naredila potovanje pestro, raznoliko, poučno in adrenalinsko.  Pri tem potovanju se je našlo za vsakega nekaj od mladih do mladih po srcu. Veliko smo žľe prepotovali, toda to potovanje se uvršča v sam vrh naših potepanj po svetu. Tako je predvsem zaradi dobre organizacije in odličnega vodenja. Vse teče kot namazano, dnevi prehitro bežľijo preľživeti polno in dožľiveto.  Prav res velja reklo "Sri Lanka a land like no other".

Vendar jo morate dožľiveti s Tuderjem.

 

Hvala za čudovito izkušnjo :)

Boris  Maja in Nika Jerneja

02.12.2014
Po Sri Lanki

Sodelovanje s Tuderjem in turistično agencijo Tilana je bilo pravzaprav spontano in v zadnjem trenutku, preden sva se podali v »rajsko deželo«. Sodelovanje se je izkazalo za zanesljivo, varno in enostavno in ko pogledava nazaj, si zares težko predstavljava, da bi v lastni režiji v tako kratkem časovnem obdobju (13 dni) lahko videli in slišali toliko zanimivega. Ob pristanku na letališču, naju je tam čakal Šofer in vodič, Pundika Dewapura. Verjetno si bolj primerne osebe za potep po budističnih templjih in naravnih znamenitostih niti ne bi mogli izbrati, saj je bil Pundika pravi leksikon znanja, nanj pa sva se ves čas potovanja lahko 100% zanesli. Pot nas je skupaj vodila od letališča preko sirotišnice slonov do Kandyja, ki je bil naša baza za izlete po samem mestu in okolici ter do Sigiryje in Dambulle. Četrti dan smo se popeljali preko neverjetnih razgledov čajevih nasadov do Nuware Eliye, kjer sva se vkrcali na vlak proti Elli, tam pa smo bili deležni kraljevskih razgledov na pokrajino. Po safariju v Yali in nočitvi v eko vasi je sledil še oddih na morju. Agencijo Tilana bi priporočali vsakemu, ki si želi Sri Lanko doživeti pristno in prijazno z življenjskimi spomini! :)

 

 

Urška in Maša


stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11