POPOTNIŠKI VTISI

stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

22.02.2017
od 20. 1. do 4. 2. 2017

Dragi Tuder,

minilo je nekaj dni od našega prihoda v Slovenijo in vtisi z našega potovanja po Šrilanki so se zasidrali v delček srca.  Pogrešamo te, saj si postal del naše popotniške družbice. Težko je z nekaj besedami opisati naše potovanje po Šrilanki.  Če prav razmislimo, bi verjetno zadostovala le ena beseda FANTASTIČNO, vendar se bojimo, da naše doživetje opiše presuhoparno. Skratka z agencijo Tilana smo potovali v obdobju od 20. 1. do 4. 2. 2017. Naš  Tuder nam je svojo domovino predstavil z očmi domačina in nam zapolnil vsak trenutek našega potovanja. Skupina 15 popotnikov je že na letališču postala nerazdružljiva, čutila se je pozitivna energija.  Tuder zaslužiš si vse priznanje, pohvale, o tebi lahko govorimo samo s presežkom. Sami smo se spraševali kako lahko človek dobi za svoje vodenje oceno 10+, če so možne ocene samo 1 – 10. Ja, ti jo lahko dobiš.  S teboj bi šli tudi na konec sveta.

Veselimo se, da se ponovno snidemo, pa čeprav v mrzli Sloveniji.

Hvala Tuder, radi te imamo.

Kdo je  to rekel, zajc je to rekel.Alenka, Branka, Miran in Zdravko

17.02.2017
Obletnica na Šri Lanki

Najina želja je bila, da za 25. obletnico poroke odpotujeva v tople
kraje. Odločila sva se, da bi šla na Šri Lanko. Sedla sva za
računalnik in našla agencijo Tilana. Prepričal naju je program
potovanja, branje vtisov navdušenih popotnikov pa je le še podžgalo
najino željo po potovanju.

Na Šri Lanko sva se tako odpravila z velikimi pričakovanji o tem, kaj
vse bova doživela. Doživela pa sva še veliko več!

V skupini nas je bilo 15 in že prvi dan smo se povezali v veliko
družino. K temu je veliko pripomogel tudi Tuder, ki je skrbel za
razposajenost celotne skupine, pri tem pa ni pozabil na naše želodčke
in grla.

Programa potovanja ne bi posebej izpostavljala, saj ga mora vsak
doživeti sam. Vseeno pa se morava iz srca zahvaliti Tuderju in celotni
skupini za nepozabno in prečudovito doživetje Šri Lanke, saj brez
njih potovanje nedvomno ne bi bilo takšno, kot je bilo.

Ostalim, ki pa se še odločate za popotovanje na Šri Lanko pa
svetujeva, ne odlašajte, ker boste iz potovanja prišli sproščeni,
polni vtisov ter željni novega potovanja. Poleg enkratnega in pestrega
programa ima agencija Tilana ogromno prednost pred ostalimi agencijami,
ki organizirajo potovanje na Šri Lanko - to je Tuder. Kot domačin nam
je Tuder srčno predstavil svojo rodno deželo in tako poskrbel za
najbolj pristno doživetje prekrasne Šri Lanke.

Še enkrat hvala tebi Tuder in celotni skupini za prijetno druženje.

Valerija in Brane

08.02.2017
Nepozabna Šrilanka

Na potovanje po Šrilanki sem šla v času, ko sem bila zasebno in v službi pod velikim stresom, zato je za pripravo in vse v zvezi s potovanjem skrbel mož. Povsem nepripravljena sem bila glede vsebine popotovanja, ogledov znamenitosti, saj se tudi slučajno nisem podkovala o tem, kje nas bo pot vodila in kaj si bomo ogledali v nasprotju z nekaterimi v skupini, ki so bili voljni svoja znanja deliti z ostalimi.
Vendar je moje malodušje trajalo le kratek čas in ga je hipno zamenjalo navdušenje in moram reči, da je potovanje preseglo vsa mogoča pričakovanja. Gorečnosti  tudi doma ni konca in vsem,  ki so me pripravljeni poslušati, z žarom razlagam o vseh dogodivščinah, ki smo jih bili deležni. Lahko povem, da smo si bili v skupini, ki je štela 15 popotnikov enotnega mnenja, da gre največja in edina zasluga Tuderju, ki  kljub lahkotnosti, ki jo izžareva, v potankosti pripravi popotovanje.Včasih smo bili prepričani, da lahko odredi celo vreme.

Vsa dogajanja so popolnoma sproščena in nepozabna. Nikjer, res nikjer se ni mudilo, zato smo že v kratkem času pozabili na pomen besede stres ter postali  neobremenjeni in malodane otroško razigrani. Tuder ima izjemno in simpatično sposobnost komuniciranja z ljudmi ter nas ves čas zabaval z njemu značilno Slovenščino. Nekako mu je uspelo, da nas je neopazno povezal v celoto in tako smo se tudi počutili, kot ena velika srečna družina. Svojim prijateljem v skupini se lepo zahvaljujem za vse, kar so bili pripravljeni nesebično deliti z nami in naj naštejem nekaj stvari, katerih naslednjič nedvomno ne smem pozabiti vzeti  s seboj na potovanje:
1.na udeleženca vsaj 2 litra alkoholnega razkužila, katerega ime sploh ni važno, saj je mišljeno  kot preventivno in ne opojno sredstvo. Nekateri so ta napotek znali prebrati med vrsticami, ko smo bili na uvodnem sestanku in so vzeli s sabo celo nekaj več kot priporočeno, vsem pa ta sposobnost pač ni dana in smo se malodane zgražali ob omenjeni količini. Zagotavljam, da je zgražanje na tem mestu povsem odveč. Preventiva je nujno potrebna in deluje.
2.kakšen konec domače dobro posušene suhe klobase ali salame. Če ne bi bilo Mirana, Zdravca in Braneta oziroma njegovega dobrega prijatelja, ki ga je skrbela dobrobit kolega tako daleč od doma, ne bi mogli pripraviti slovenske malice in to kar dvakrat. Nikoli mi ne bi prišlo na misel, da na Šrilanki lahko prav pride suha klobasa, pa se je izkazalo za prav nasprotno.
3.PVC pelerina, ki se jo po pripovedovanju Valerije v Müllerju dobi za drobiž, v deževnih trenutkih pa je nepogrešljiv rekvizit, saj je gibanje z njo mnogo lažje, kot z dežnikom.  Glede na to kako malo prostora potrebuje zložena pelerina, bi mogoče vzela kar dve.

Popotovanje po Šrilanki je res nepozabno doživetje, tudi zaradi Tuderjevih insertov v obliki presenečenj, ki so kar deževala večkrat dnevno. Vsakič, ko je stopil z avtobusa, smo radovedno pogledovali, kaj nam sledi in skušali ugotoviti s čim nas bo presenetil. Vseskozi je čutiti Tuderjevo neizmerno ljubezen do svoje domovine, saj res zelo srčno in gorečno predstavja Šrilanko svojim skupinam. Več o vsebini ne bi razkrila, saj potem ne bo več presenečenje. Na potovanju sva neizmerno uživala in bi se rada Tuderju in celotni skupini zahvalila za prijetno druženje.                                                                                      

 

Suzana in Marko

07.01.2017
Šrilanka in Maldivi individualno

Spoštovani g. Tuder,

skupina štirih popotnikov (dva para) iz Gorenjske bi se vam in vaši agenciji Tilana rada zahvalila za res dobro organizacijo potovanja z odličnim voznikom (in obenem vodičem) po Srilanki od 18.10. do 31.10.2016. Doživeli smo veliko in še več, kot smo lahko pričakovali. Že na samem začetku, ko smo vsi utrujeni ob okoli 3.30 zjutraj pristali na letališču v Colombu, nas je voznik že čakal in kar takoj odpeljal na ribjo tržnico, kjer je bilo dogajanje ob tej zgodnji uri na višku. Ribiči so se s živopisanimi čolni drenjali ob obali in metali večje ribe iz njih, jih razvrščali kar na tleh in prodajali. Mislim, da kaj takega veliko turistov nima možnost doživeti. Seveda nam je potem privoščil nekaj ur počitka v hotelu. 

Velike zasluge, da smo Srilanko doživeli tako pristno in polno, ima naš voznik, ki nas je varno vozil po tej lepi deželi, nam predlagal kak ogled, se prilagajal našim željam in nam bil povsem nevsiljivo vedno na voljo. Povedal nam je (v lepi angleščini) veliko o sedanjem življenju, običajih in ceremonijah ob določenih dogodkih, o budizmu in njihovih legendah, o zgodovini... 

Med potovanjem smo imeli veliko možnosti za spoznavanje življenja na Srilanki in njihove bogate zgodovine. Presenečeni smo bili nad prijaznostjo teh skromnih ljudi, posebno ko so nas nekateri (predvsem mladi) sramežljivo ogovarjali, se rokovali z nami in prosili, če lahko posnamejo 'selfi' z  nami - in bili po vsem tem neskončno srečni.

To je bilo res eno naših boljših potovanj do sedaj.

 

Hvala in lep pozdrav

 

Mare in Marina, Miloš in Tonja

07.01.2017
Sivesterovanje na Šri lanki

Šrilanka je zeleni biser, ki se skriva v Indijskem oceanu. Bogata z osupljivo lepo naravo, prijaznimi ljudmi, ima za pokazati veliko kulturnih bogastev. Primerna za posazmenike, pare in družine. Midva sva jo dala v kombinacijo z Maldivi in lahko trdim, da je to eno lepših potovanj. Seveda je k temu precej prispeval tudi Tuder, ki s svojim poznavanjem otoka, sposobnostjo za organizacijo in posluhom za potnika, naredi tisto, kar si želi vsak gost - imenitno potovanje. Toplo priporočam! 

 

Žiga Vavpotič 

 


stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11