POPOTNIŠKI VTISI

stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

01.04.2017
Šri lanka i Maldivi 25.2.2017

Pozdravljen Tuder

malo pozno,a saj veš,polni vtisov in vsega lepega doživetega na popotovanju po Sri Lanki in sva rabla kar nekaj časa,da se ti javiva in še enkrat zahvaliva za vse lepe trenutke in vse ostale vtise,ki si nama jih pričaral med dopustom na Sri Lanki....

Čeprav nisva pristaša organiziranih potovanj,predvsem zaradi slabih izkušenj z SLO potovalnimi agencijami iz preteklosti ,sva se tokrat odločila,da vseeno poskusiva z tvojo agencijo,saj si ponujal program s katerim bi si v bistvu ogledala kar sva si želela videti na Sri Lanki...

Videla in doživela sva veliko več kot je bilo v tvoji ponudbi...Ne le,da si celo potovanje opravil več kot samo profesionalno,pokazal in predstavil si nam veliko več,kot sva lahko pričakovala. Vse pohvale in zahvale,ker to ni bilo le profesionalno vodenje ampak tudi s srcem in trudom,da res ugodiš in predstaviš tvojo prekrasno domovino vsakemu posamezniku iz skupine ter da smo se vsi v skupini vse dni počutili res maximalno....

Še enkrat hvala za prelepo izkušnjo,želiva ti vso srečo v bodoče in upava,da se še kdaj srečamo...

 

Lp in srečno, Sabina in Milan 

01.04.2017
šrilanka 08.3.2017

ŠRI LANKA

8.3. - 20.3.2017

TAKLE MAMO, FAJN MAMO

Na hitro sva se odločila narediti velik podvig, potovati na Šri Lanko. Malo pobrskaš, malo povprašaš in izveš za Tuderja.  Same lepe besede  slišiš o njem.  Vse lahko potrdiva.  Kdor zna, ta zna.
Potovanje je bilo nepozabno. Odlično organizirano, ogromno smo videli, veliko se presmejali. Dežela je tako čudovita, ljudje pa izredno prijazni. Da o hrani ne govoriva in o sadju, njam...  Ves čas je za nas skrbel  Tuder, še malico nam je ponudil po kopanju v reki. Povedal in pokazal nam je ogromno o deželi in o njenih značilnostih ter zgodovini.

Tuder, hvala za enkratno izkušnjo, za katero želiva, da jo izkusi vsakdo.

Sicer pa: vsak dan bi morali v našem napovedniku dnevnika na TV pokazati kakega prijaznega Šrilančana. Da bi tudi Slovenci imeli vedno nasmeh na obrazu!

Bogdan in Helena

22.02.2017
od 20. 1. do 4. 2. 2017

Dragi Tuder,

minilo je nekaj dni od našega prihoda v Slovenijo in vtisi z našega potovanja po Šrilanki so se zasidrali v delček srca.  Pogrešamo te, saj si postal del naše popotniške družbice. Težko je z nekaj besedami opisati naše potovanje po Šrilanki.  Če prav razmislimo, bi verjetno zadostovala le ena beseda FANTASTIČNO, vendar se bojimo, da naše doživetje opiše presuhoparno. Skratka z agencijo Tilana smo potovali v obdobju od 20. 1. do 4. 2. 2017. Naš  Tuder nam je svojo domovino predstavil z očmi domačina in nam zapolnil vsak trenutek našega potovanja. Skupina 15 popotnikov je že na letališču postala nerazdružljiva, čutila se je pozitivna energija.  Tuder zaslužiš si vse priznanje, pohvale, o tebi lahko govorimo samo s presežkom. Sami smo se spraševali kako lahko človek dobi za svoje vodenje oceno 10+, če so možne ocene samo 1 – 10. Ja, ti jo lahko dobiš.  S teboj bi šli tudi na konec sveta.

Veselimo se, da se ponovno snidemo, pa čeprav v mrzli Sloveniji.

Hvala Tuder, radi te imamo.

Kdo je  to rekel, zajc je to rekel.Alenka, Branka, Miran in Zdravko

17.02.2017
Obletnica na Šri Lanki

Najina želja je bila, da za 25. obletnico poroke odpotujeva v tople
kraje. Odločila sva se, da bi šla na Šri Lanko. Sedla sva za
računalnik in našla agencijo Tilana. Prepričal naju je program
potovanja, branje vtisov navdušenih popotnikov pa je le še podžgalo
najino željo po potovanju.

Na Šri Lanko sva se tako odpravila z velikimi pričakovanji o tem, kaj
vse bova doživela. Doživela pa sva še veliko več!

V skupini nas je bilo 15 in že prvi dan smo se povezali v veliko
družino. K temu je veliko pripomogel tudi Tuder, ki je skrbel za
razposajenost celotne skupine, pri tem pa ni pozabil na naše želodčke
in grla.

Programa potovanja ne bi posebej izpostavljala, saj ga mora vsak
doživeti sam. Vseeno pa se morava iz srca zahvaliti Tuderju in celotni
skupini za nepozabno in prečudovito doživetje Šri Lanke, saj brez
njih potovanje nedvomno ne bi bilo takšno, kot je bilo.

Ostalim, ki pa se še odločate za popotovanje na Šri Lanko pa
svetujeva, ne odlašajte, ker boste iz potovanja prišli sproščeni,
polni vtisov ter željni novega potovanja. Poleg enkratnega in pestrega
programa ima agencija Tilana ogromno prednost pred ostalimi agencijami,
ki organizirajo potovanje na Šri Lanko - to je Tuder. Kot domačin nam
je Tuder srčno predstavil svojo rodno deželo in tako poskrbel za
najbolj pristno doživetje prekrasne Šri Lanke.

Še enkrat hvala tebi Tuder in celotni skupini za prijetno druženje.

Valerija in Brane

08.02.2017
Nepozabna Šrilanka

Na potovanje po Šrilanki sem šla v času, ko sem bila zasebno in v službi pod velikim stresom, zato je za pripravo in vse v zvezi s potovanjem skrbel mož. Povsem nepripravljena sem bila glede vsebine popotovanja, ogledov znamenitosti, saj se tudi slučajno nisem podkovala o tem, kje nas bo pot vodila in kaj si bomo ogledali v nasprotju z nekaterimi v skupini, ki so bili voljni svoja znanja deliti z ostalimi.
Vendar je moje malodušje trajalo le kratek čas in ga je hipno zamenjalo navdušenje in moram reči, da je potovanje preseglo vsa mogoča pričakovanja. Gorečnosti  tudi doma ni konca in vsem,  ki so me pripravljeni poslušati, z žarom razlagam o vseh dogodivščinah, ki smo jih bili deležni. Lahko povem, da smo si bili v skupini, ki je štela 15 popotnikov enotnega mnenja, da gre največja in edina zasluga Tuderju, ki  kljub lahkotnosti, ki jo izžareva, v potankosti pripravi popotovanje.Včasih smo bili prepričani, da lahko odredi celo vreme.

Vsa dogajanja so popolnoma sproščena in nepozabna. Nikjer, res nikjer se ni mudilo, zato smo že v kratkem času pozabili na pomen besede stres ter postali  neobremenjeni in malodane otroško razigrani. Tuder ima izjemno in simpatično sposobnost komuniciranja z ljudmi ter nas ves čas zabaval z njemu značilno Slovenščino. Nekako mu je uspelo, da nas je neopazno povezal v celoto in tako smo se tudi počutili, kot ena velika srečna družina. Svojim prijateljem v skupini se lepo zahvaljujem za vse, kar so bili pripravljeni nesebično deliti z nami in naj naštejem nekaj stvari, katerih naslednjič nedvomno ne smem pozabiti vzeti  s seboj na potovanje:
1.na udeleženca vsaj 2 litra alkoholnega razkužila, katerega ime sploh ni važno, saj je mišljeno  kot preventivno in ne opojno sredstvo. Nekateri so ta napotek znali prebrati med vrsticami, ko smo bili na uvodnem sestanku in so vzeli s sabo celo nekaj več kot priporočeno, vsem pa ta sposobnost pač ni dana in smo se malodane zgražali ob omenjeni količini. Zagotavljam, da je zgražanje na tem mestu povsem odveč. Preventiva je nujno potrebna in deluje.
2.kakšen konec domače dobro posušene suhe klobase ali salame. Če ne bi bilo Mirana, Zdravca in Braneta oziroma njegovega dobrega prijatelja, ki ga je skrbela dobrobit kolega tako daleč od doma, ne bi mogli pripraviti slovenske malice in to kar dvakrat. Nikoli mi ne bi prišlo na misel, da na Šrilanki lahko prav pride suha klobasa, pa se je izkazalo za prav nasprotno.
3.PVC pelerina, ki se jo po pripovedovanju Valerije v Müllerju dobi za drobiž, v deževnih trenutkih pa je nepogrešljiv rekvizit, saj je gibanje z njo mnogo lažje, kot z dežnikom.  Glede na to kako malo prostora potrebuje zložena pelerina, bi mogoče vzela kar dve.

Popotovanje po Šrilanki je res nepozabno doživetje, tudi zaradi Tuderjevih insertov v obliki presenečenj, ki so kar deževala večkrat dnevno. Vsakič, ko je stopil z avtobusa, smo radovedno pogledovali, kaj nam sledi in skušali ugotoviti s čim nas bo presenetil. Vseskozi je čutiti Tuderjevo neizmerno ljubezen do svoje domovine, saj res zelo srčno in gorečno predstavja Šrilanko svojim skupinam. Več o vsebini ne bi razkrila, saj potem ne bo več presenečenje. Na potovanju sva neizmerno uživala in bi se rada Tuderju in celotni skupini zahvalila za prijetno druženje.                                                                                      

 

Suzana in Marko


stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11