POPOTNIŠKI VTISI

stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

13.11.2012
Potovanje sri-lanka oktober 2012

Na tole potovanje se nisva prav nič pripravila, komaj sva vedela kje otok leži. Po napornem in dolgotrajnem letu pa popolno presenečenje!! Dežela je res čudovita, najbrž ena redkih, ki je še ni v celoti pokvarila globalizacija in množični turizem. Vsepovsod neverjetno bogato tropsko rastlinje, zelo prijazni domačini in tako zelo drugačna kulturna dediščina. Po zaslugi izkušenega vodiča Tuderja smo imeli priložnost spoznavati neverjetne kulinarične mojstrovine domačinov in vso eksotiko tropskega sadja in zelenjave. Na moje veliko veselje smo se pobliže seznanili tudi s svetom začimb in čajev. Potovanje je bilo zelo domiselno načrtovano, poleg ogledov znamenitosti se je ves čas še nekaj dogajalo…volovska vprega, jahanje slonov, rafting po divji reki, kolesarjenje…ja včasih je bilo prav “adrenalinsko”.  Ko pa je bilo novih vtisov toliko, da niso šli več ne v glavo ne v srce, smo se odpravili na Maldive, kjer smo se v prečudovitem morskem okolju odpočili in si nabrali moči za pot domov.

 

Želiva se  zahvaliti g.Tuderju za brezhibno organizirano potovanje, za vse prečudovite vtise in vse informacije, ki jih je bil pripravljen deliti z nami.

 

Marta in Simon

09.10.2012
Le kam bi šla?

Je bila moja misel kakšno leto nazaj, ko je moj mož praznoval 50. rojstni dan.
Pa sem pogledala malo po netu ponudbe potovanj raznih agencij … in naletim na stran sirilanka.si. Kliknem in prikaže se mi nasmejan obraz s pozdravom AJUBOVAN! (Želim vam dolgo življenje) .
Odločitev je padla v trenutku. Kontakt po mailu, telefonu in že sva bila prijavljena.
Nisem se zmotila in odločitev je bila več kot prava.
To je bilo prekrasno, polno doživeto potovanje – potovanje za srce in dušo. Lepa dežela, prijetni ljudje , ODLIČEN vodič, in veseli sopotniki.
Tuder hvala ti za vse… ja pa ideja o Burmi je odlična… kdaj gremo??
 

 

Lep pozdrav vsem Nada in Bojan

06.10.2012
November – december 2011, A “B”

Potovanje po Šri Lanki je res nekaj posebnega, prav gotovo tudi zato, ker nam jo je predstavil Tuder, ki pozna prav vsak kotiček na otoku.

Težko si predstavljava kdo bi bolje razkazal in razlagal kraje, zgodovino, kulturo in običaje, kot domačin sam, poleg tega da si nas vsakodnevno nasmejal do solz.

 

Res nas vsakodnevnik sili k rutini, …kontakti se zanemarijo, vendar se velikokrat spominjava doživetega popotovanja in upava da uspe dogovor skupine in da ponovimo potovanje po prelepi Šri Lanki, da nam razkriješ še druge skrite kraje  in običaje.

 

Toplo priporočava, da to destinacijo  prepotujete pod vodenjem Tudorja.

 

Tuder, hvala za vse

Jelena, Boštjan

p.s. A “B”?  “B”,”B”.

06.10.2012
Takle mamo

Dragi popotnik (mislim tebe Tuder), lepo da tudi še misliš na nas, saj smo bili res odštekana skupina. No, priznam, da je vzdušju pripomogla tudi tvoja čudovita rodna dežela, še tako “brezmadežna” narava in ljudje, ki se jih prava, pokvarjena civilizacija še ni dotaknila…. Skratka, razumem te, da se rad vračaš na Šri lanko, tudi jaz bi se, pa je še toliko dežel sveta, ki me čakajo.

 

In vsi tisti, ki se boste sprehajali po tej spletni strani in razmišljali o obisku te prelepe deželice, ne oklevajte, odločite se za ta korak, ker vam resnično ne bo žal.

 

In ne spreglejte, maserke in maserki v tej mali deželici imajo čarobne roke….

 

Vidiš, Tuder, takle mamo…

Dana

06.10.2012
Šrilanka z Maldivi ( jan-feb 2012 )

Lepo pozdravljeni vsi, ki ste že obiskali ta otok, tisti, ki planirate obisk otoka in tisti, ki šele razmišljate o obisku čudovite, skrivnostne Šrilanke!

 

S potovanja sem se vrnila polna lepih vtisov. Videli, slišali smo veliko, preizkušali svoje sposobnosti ( vzpon na Adams Peak ), okušali njihovo hrano ( mnjam…., dobro ), opazovali ljudi, njihovo življenje, na vsakem koraku nasmeh, prijaznost. Za vse to se moramo zahvaliti našemu vodiču, Tuderju, ki nam je na prijeten, prisrčen način predstavil svojo domovino.

 

Naše potovanje je bilo ves čas prežeto z neko toplino, to smo čutili vsi v skupini…..bilo je potovanje z dušo.

 

Tuder, hvala ti za to življensko izkušnjo.

Mirjam


stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11