POPOTNIŠKI VTISI

stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

10.12.2014
Ayubowan!

Poslušamo šrilanško glasbo, se grejemo ob kaminu in obujamo spomine izpred tedna dni, ko nam je

bilo še lepo, toplo in smo se brezskrbno potepali po Šrilanki z vodnikom Tuderjem. Poskrbel je za nepozabno izkušnjo in nam prikazal svojo domovino na najlepši možen način – spoznali smo delček njihove kulture, načina življenja in dožľiveli pravo pristnost domačinov. Povzpeli smo se na njihovo Sveto goro, si ogledovali kilometre in kilometre zelenih nasadov čaja, občudovali templje,  prekrasno naravo in ľživali.  Presenečenja so nas razveseljevala celo potovanje in le ta, so naredila potovanje pestro, raznoliko, poučno in adrenalinsko.  Pri tem potovanju se je našlo za vsakega nekaj od mladih do mladih po srcu. Veliko smo žľe prepotovali, toda to potovanje se uvršča v sam vrh naših potepanj po svetu. Tako je predvsem zaradi dobre organizacije in odličnega vodenja. Vse teče kot namazano, dnevi prehitro bežľijo preľživeti polno in dožľiveto.  Prav res velja reklo "Sri Lanka a land like no other".

Vendar jo morate dožľiveti s Tuderjem.

 

Hvala za čudovito izkušnjo :)

Boris  Maja in Nika Jerneja

02.12.2014
Po Sri Lanki

Sodelovanje s Tuderjem in turistično agencijo Tilana je bilo pravzaprav spontano in v zadnjem trenutku, preden sva se podali v »rajsko deželo«. Sodelovanje se je izkazalo za zanesljivo, varno in enostavno in ko pogledava nazaj, si zares težko predstavljava, da bi v lastni režiji v tako kratkem časovnem obdobju (13 dni) lahko videli in slišali toliko zanimivega. Ob pristanku na letališču, naju je tam čakal Šofer in vodič, Pundika Dewapura. Verjetno si bolj primerne osebe za potep po budističnih templjih in naravnih znamenitostih niti ne bi mogli izbrati, saj je bil Pundika pravi leksikon znanja, nanj pa sva se ves čas potovanja lahko 100% zanesli. Pot nas je skupaj vodila od letališča preko sirotišnice slonov do Kandyja, ki je bil naša baza za izlete po samem mestu in okolici ter do Sigiryje in Dambulle. Četrti dan smo se popeljali preko neverjetnih razgledov čajevih nasadov do Nuware Eliye, kjer sva se vkrcali na vlak proti Elli, tam pa smo bili deležni kraljevskih razgledov na pokrajino. Po safariju v Yali in nočitvi v eko vasi je sledil še oddih na morju. Agencijo Tilana bi priporočali vsakemu, ki si želi Sri Lanko doživeti pristno in prijazno z življenjskimi spomini! :)

 

 

Urška in Maša

01.12.2014
Na Sri Lanko pa obvezno s Tuderjem...

Na Šri Lanko pa obvezno s Tuderjem, nama je pred časom svetoval znanec.

In imel je prav. Tuder nam je pripravil zelo pestro in zanimivo potovanje, s toplim osebnim pristopom nam je neutrudno približal številne lepote in zanimivosti svoje rodne dežele, tako da smo uživali vsi člani skupine, od najmlajših do nas mladih »po srcu« (starostna razlika je bila kar blizu 70 let!).

 

Vtisi s Šri Lanke se počasi spletajo v nepozabno celoto, začinjeno s Tuderjevim nasmehom in drobnimi presenečenji. Naj izpostaviva le nekatere: prijazni domačini s črnimi očimi in širokimi nasmehi, bujno zelenje, riževa polja, kokosove palme, tropsko sadje, nasadi čaja, sloni, opice, templji, levja skala Sygiria, romarski kraji z ljudmi v belih oblekah in lotosovimi cvetovi, turkizno morje s peščenimi plažami in visokimi penastimi valovi, ribiške vasice, riž s pekočimi curry omakami, dišeče začimbe, pa še in še…

 

Hvala Tuder za nepozabne trenutke, enako tudi prijetnim sopotnikom, še posebno najmlajšim trem!

 

Olga in Vinko 

30.11.2014
Krompirjeve počitnice na tropski Šri Lanki

S Tuderjem greš na Šri Lanko lahko tudi večkrat, ker vsakič doživiš ta tropski otok drugače. Tokrat smo šli z družino (fanta sta stara 14 in 17 let). Šri Lanka ponuja bogastvo barv, čudovitih vonjev, raznolik živalski svet, predvsem pa prijazne ljudi, ki te pozdravijo z nasmehom na vsakem koraku. Tuder poskrbi, da je popotniška izkušnja popolna. Poleg "železnega repertoarja" - glavnih znamenitosti, ki jih seveda vsak turist na Šri Lanki mora videti, so tiste drobne skrivnosti življenja domačinov, tisto, kar doda potovanju začimbo, ki si jo zapomniš za celo življenje.

 

Če Tuder reče, da ima v načrtu presenečenje, verjemite, da bo to ena najlepših, najzabavnejših ali najrazburljivejših stvari kar ste jih doživeli ... 

 

P.S. Naš sedemnajstletnik je izjavil, da je bilo zanj to najbolj zabavno potovanje po svetu (pa je že marsikje bil).

20.11.2014
Šri Lanka oktober 2014

Dragi Tuder,

in skupina


Po dobrih desetih dneh,back to reality,evo nekaj najinih vtisov iz dozivljanja, potovanja, potepanja, polezavanja na odlicno organiziranem potovanju s Tuderjem.
Z rahlo nejevoljo,,kajti vremenska napoved je kazala dez,dez......sva se odpravila na tole potovanje, katero se pricne na Brniku, kar je vsekakor zelo velika prednost in ze na letaliscu dozivela "soncek", kajti z nami so potovali trije otroci, ki so nam tudi vse naslednje dni vedno znova priklicali nasmeh na obraz. Super ste, vsi trije.
Tuder nas je, tako kot vse naslednje dneve, z dobro voljo in sirokim nasmehom pricakal na letaliscu, " natovoril " na avtobus s katerim smo se vozili na odkrivanja naravnih lepot, znamenitosti, kulinaricnih dozivetij(2 sta se nama se posebej vtisnili v spomin),pa da ne pozabim omeniti vseh mimogrede postankov ob cesti in okusanja specialitet in sadja s stojnic,katerega ne dobis v restavracijah in hotelih.
Od vsega kar vidis, dozivis, okusis na tem potovanju je nekaj kar ti seze v duso, nekaj kar ti da misliti o nacinu zivljenja in seveda veliko lepega za lepe in nepozabne spomine.


Tuder hvala.
Marjana in Ales

P.s.: sicer ne vem kako, ampak Tuder je zrihtal tudi vreme, hahahaaa


stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11