POPOTNIŠKI VTISI

stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

01.12.2014
Na Sri Lanko pa obvezno s Tuderjem...

Na Šri Lanko pa obvezno s Tuderjem, nama je pred časom svetoval znanec.

In imel je prav. Tuder nam je pripravil zelo pestro in zanimivo potovanje, s toplim osebnim pristopom nam je neutrudno približal številne lepote in zanimivosti svoje rodne dežele, tako da smo uživali vsi člani skupine, od najmlajših do nas mladih »po srcu« (starostna razlika je bila kar blizu 70 let!).

 

Vtisi s Šri Lanke se počasi spletajo v nepozabno celoto, začinjeno s Tuderjevim nasmehom in drobnimi presenečenji. Naj izpostaviva le nekatere: prijazni domačini s črnimi očimi in širokimi nasmehi, bujno zelenje, riževa polja, kokosove palme, tropsko sadje, nasadi čaja, sloni, opice, templji, levja skala Sygiria, romarski kraji z ljudmi v belih oblekah in lotosovimi cvetovi, turkizno morje s peščenimi plažami in visokimi penastimi valovi, ribiške vasice, riž s pekočimi curry omakami, dišeče začimbe, pa še in še…

 

Hvala Tuder za nepozabne trenutke, enako tudi prijetnim sopotnikom, še posebno najmlajšim trem!

 

Olga in Vinko 

30.11.2014
Krompirjeve počitnice na tropski Šri Lanki

S Tuderjem greš na Šri Lanko lahko tudi večkrat, ker vsakič doživiš ta tropski otok drugače. Tokrat smo šli z družino (fanta sta stara 14 in 17 let). Šri Lanka ponuja bogastvo barv, čudovitih vonjev, raznolik živalski svet, predvsem pa prijazne ljudi, ki te pozdravijo z nasmehom na vsakem koraku. Tuder poskrbi, da je popotniška izkušnja popolna. Poleg "železnega repertoarja" - glavnih znamenitosti, ki jih seveda vsak turist na Šri Lanki mora videti, so tiste drobne skrivnosti življenja domačinov, tisto, kar doda potovanju začimbo, ki si jo zapomniš za celo življenje.

 

Če Tuder reče, da ima v načrtu presenečenje, verjemite, da bo to ena najlepših, najzabavnejših ali najrazburljivejših stvari kar ste jih doživeli ... 

 

P.S. Naš sedemnajstletnik je izjavil, da je bilo zanj to najbolj zabavno potovanje po svetu (pa je že marsikje bil).

20.11.2014
Šri Lanka oktober 2014

Dragi Tuder,

in skupina


Po dobrih desetih dneh,back to reality,evo nekaj najinih vtisov iz dozivljanja, potovanja, potepanja, polezavanja na odlicno organiziranem potovanju s Tuderjem.
Z rahlo nejevoljo,,kajti vremenska napoved je kazala dez,dez......sva se odpravila na tole potovanje, katero se pricne na Brniku, kar je vsekakor zelo velika prednost in ze na letaliscu dozivela "soncek", kajti z nami so potovali trije otroci, ki so nam tudi vse naslednje dni vedno znova priklicali nasmeh na obraz. Super ste, vsi trije.
Tuder nas je, tako kot vse naslednje dneve, z dobro voljo in sirokim nasmehom pricakal na letaliscu, " natovoril " na avtobus s katerim smo se vozili na odkrivanja naravnih lepot, znamenitosti, kulinaricnih dozivetij(2 sta se nama se posebej vtisnili v spomin),pa da ne pozabim omeniti vseh mimogrede postankov ob cesti in okusanja specialitet in sadja s stojnic,katerega ne dobis v restavracijah in hotelih.
Od vsega kar vidis, dozivis, okusis na tem potovanju je nekaj kar ti seze v duso, nekaj kar ti da misliti o nacinu zivljenja in seveda veliko lepega za lepe in nepozabne spomine.


Tuder hvala.
Marjana in Ales

P.s.: sicer ne vem kako, ampak Tuder je zrihtal tudi vreme, hahahaaa

24.09.2014
Šrilanka - čudovito doživetje narave in tradicije

V življenju sva pri svojih 24 letih že ogromno prepotovala. Znova in znova raziskovanje raznoraznih prestolnic. Potem pa smo imeli veliko željo okusiti nekaj drugačnega, Svet kakršnega nismo vajeni. Tako smo se družinsko odločili za potovanje na Šrilanko s potovalno agencijo Tilana in odličnim ter vselej ustrežljivim Tuderjem. Organizacija vrhunsko izvršena, da o udobju ne govoriva. Kamorkoli greš prideš praktično takoj na vrsto, nikoli se ne čaka, pomočniki so zmeraj v pomoč, hoteli vrhunski, posebne želje pa so v večini primerov uslišane itd... Sama dežela pa je prekrasna in posebno ljudje so čudoviti, to govori že to, da je tam revščina, kriminala pa bore malo. Roko na srce se kar malo bojiva svojega naslednjega popotovanja, ker takega udobja na vseh področjih verjetno ne bova deležena.

 

Tuder, najlepša hvala za prečudovita doživetja in spomine, kateri bodo za vedno ostali v našem spominu! ;) In 3x hura za odlično organizacijo fantastičnega potovanja! *STUTIJ*

 

Rebeka & Črt

08.09.2014
Ayubowan

Ayubowan!

 

Ena izmed besed, ki se nam je po našem potovanju močno vtisnila v spomin. Beseda ima več pomenov in vsak si jo lahko razlaga malo drugače. Nas, bo vedno spominjala na nepozabnih 14 dni novih dogodivščin, novih pogledov na svet in drugačno kulturo. Beseda, pod katero si bomo predstavljali gostoljubnost, odkrito prijaznost, sprejetost in beseda, ki nas bo vedno spominjala na Tuderja, ter njegov neverjetno prijaznost, potrpežljivost in pozitivno energijo, katero je vsak dan prenašal na nas in nam s svojim entuziazmom polepšali vsak dan našega popotovanja.

Ni veliko vodičev, ki bi se s tako lahkoto spoprijemali s skupino dvajsetih mladostnikov. Od vodiča smo dobil vse, kar nam je obljubil in kar nam je lahko ponudili. Res je poskrbel za naše udobje ter nam vsak dan omogočili nadstandardne nastanitve in tisto kar je najbolj pomembno – nepozabne trenutke in spomine.

Radi bi vam povedali, da še nikoli nismo imeli možnosti potovati s takšno agencijo kot je Tilana. Vsem avanture željnim popotnikom bi radi priporočili potovanje z njim, saj se resnično potrudi in ugodi sleherni želji posameznika. Zaradi njegovih Šrilanških korenin in znanjem slovenskega jezika pa predstavlja vez med dvema tako različnima državama.

 

Hvala še enkrat za vse!

 

Izpis iz dnevnika članice odprave: »V življenju so nam dane posebne priložnosti, ki lahko spremenijo naš pogled na svet in nam v mnogih pogledih odprejo oči. Šrilanka je bila ena izmed teh življenjskih priložnosti – priložnosti, ki jih enostavno moraš izkoristiti in se je jim prepustiti.«

 

Taborniki Pokljuškega rodu Gorje


stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11