POPOTNIŠKI VTISI

stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

08.11.2013
Šrilanka – Maldivi

Za najino poročno potovanje sva želela izbrati nekaj posebnega, nekaj novega in zanimivega. Želela sva si potovanja, ki nama bo ostalo v spominu. Že prej sva večkrat gledala Tuderjevo spletno stran in njegov program za Šrilanko. Sedaj je bila prava priložnost, da greva.
Lahko rečeva samo, da je bilo potovanje več kot SUPER… Spoznali smo pravo Šrilanko, pokrajino, ljudi, živali, hrano…V 11 dneh smo doživeli in videli vse mogoče, kar pa gre velika zahvala Tuderju… Tuder še enkrat najlepša hvala za NEPOZABNO in prelepo potovanje in seveda tudi zanimivo izkušnjo, saj veš džungla pa to …. O Maldivih pa ne bova zgubljala besed, lahko rečeva samo sanjsko …
Vsi, ki se odločate za Šrilanko s Tuderjem, naj vam pomagava – pojdite, ne bo vam žal. Res je posebno doživetje…
Nama bo za vedno ostala v spominu.

 

Urška & Grega

05.11.2013
Potepanje po Srilanki in Maldivih

Srilanka, je to prava odlocitev za potepanje z otroki? Tako sva se sprasevala tudi midva,saj naju je skrbelo, ker sta bila otroka stara 7 in 5 let, da ta dezela ni ravno najprimernejsa za potepanje. Ko sva malce brskala po internetu, sva spoznala Tuderja, ki nama je predstavil to dezelo in na koncu tudi preprical, da smo sli z njim. Moram priznati, da je bilo to najlepse in najbolj razburljivo potovanje do sedaj. V kolikor zelite doziveti to dezelo kakrsna je potem svetujem, da greste z Tuderjem, saj vam bo kot domacin najbolje pokazal tisto, kar sami nikoli ne bi odkrili. Na potepanju smo res obcutili tisto pravo Srilanko in vse kar lahko recem je NEPOZABNO. Na koncu pa se Maldivi,  kjer pa je vsak komentar cisto  odvec. Skratka priporoca vsem in hvala Tuder za enkraten dopust, ki se ga bomo se dolgo spominjali.

20.08.2013
Dragulj sredi Indijskega oceana

Letos sva se odločila, da svoja popotovanja nadgradiva, tokrat s potovanjem v Azijo. Prvo vprašanje, ki sva si ga zastavila je bilo ….Kam? Glede na to, da sva odvisna le od poletnih mesecev, se zaradi znanih težav z monsunskim obdobjem teh krajev, nabor destinacij močno skrči. Tako sva izbrala Šrilanko…in izbor je bil zadetek v polno.

 

Prvi vtis ob prihodu je bil prijaznost domačinov. Kar težko se privadiš na vso ustrežljivost, prijaznost in nasmehe. Ne vem ali je vzrok temu dolgotrajna podrejenost kolonialnim gospodarjem ali (za mene) najbolj miroljubna vera – Budizem.

 

Kaj kmalu po prihodu na Šrilanko se oglasi prazen želodček…in tako je čas že za drugi vtis o deželi…hrana. Človek takoj dobi občutek, da ljudje tu preprosto vedo kako se v kulinariki stvari streže. Hrano pripravljajo naravnost izvrstno. Na roko pa jim gre, da na Šrilanki raste pravzaprav vse, od raznovrstne zelenjave, sadja in začimb.

 

To, da je narava krasna in raznolika…od lepih plaž, do čajnih plantaž v hriboviti notranjosti dežele…pa nisem imel niti namena omenjati, saj ste verjetno prej pogledali slike, kot pa začeli brati blog

 

Če bi me prijatelji vprašali za nasvet: Zakaj na Šrilanko? Preprosto zato, ker je fajn. Zakaj s Tuderjem? Zato, ker prav velikokrat ne boste imeli takega privilegija, da vam bo domačin (ki govori slovensko) razkazal svojo deželo.

 

Za pokušino, pa še spletna povezava o naših dogodivščinah: http://www.youtube.com/watch?v=fsVeruJnKXg

 

Damijan in Renata

 

08.08.2013
Kam na poročno potovanje?

To je bilo najino prvo vprašanje, ko sva se odločala, kam jo bova »mahnila« po poroki:). Med izbiranjem destinacij, je bil prvi pogoj to, da bova na potovanju čim bolj aktivna in da ne bova samo izležavala na plažah, temveč videla in doživela veliko stvari. In res je bilo tako!

 

Že zaradi preobilice dela s pripravami na poroko, sva se odločila, da greva na potovanje s Tuderjevo turistično agencijo, kar se je izkazalo za več kot odlično. Brezhibno organizirano potovanje, vsi hoteli na visokem nivoju (kar naju je za Šrilanko še posebej presenetilo), poleg tega je Tuder izvrsten vodič, ki pozna vsak, še tako oddaljen kotiček Šrilanke in se turistom, ki jih vodi, posveti 100%. Zato Tuder, še enkrat hvala:)!

 

Šrilanka je dežela čudovitih ljudi, narave, živali, kulture, kulinarike..Skupaj s preostalimisopotniki na potovanju, smo doživeli najrazličnejše aktivnosti kot so jahanje slonov, safari, vožnja s tuk tuki med plantažami čaja, bivanje v hriboviti vasici v šotorih ter obisk nabiralcev čaja in njihovih družin (noro doživetje, ko vidiš, da otrokom vsak bombon ali čokoladica, pomeni zelo veliko in se jim na obraz prikradejo iskrivi nasmehi ter v očeh iskrice sreče in kjer se je s plesom »Gangnam style« med otroki odvila prava zabava:)), obisk želvje farme, botaničnega in zeliščnega vrta, ogled templja v mestu Kandy, kjer hranijo Budin zob, obisk železniške postaje ter vožnja z vlakom iz katerega smo opazovali mimoidočo naravo in rastlinje, levja skala Sigiriya s čudovitim razgledom na pokrajino, ter nenazadnje sirotišnica slonov, kjer smo večje in malo manjše slone spremljali pri kopanju ter hranjenju…

 

Za konec pa nas je čakalo še štiridnevno izležavanje na Maldivih, kjer smo se spočili in nabrali novih moči za nove podvige;).

 

Vsem mladoporočencem, ki si želijo aktivnega in čudovitega doživetja, torej toplo priporočava obisk Šrilanke in Maldivov..Seveda s Tuderjem:)! Ne bo vam žal!

 

E&D

07.04.2013
Potepanje po nepozabni deželi in še malo Maldivov za zaključek (februar/marec 2013)

Zakaj na potepanje po otoški Sri Lanki?

 

Zaradi prečudovite narave, tropskega rastlinja, zanimivih živali ter prijaznih in nasmejanih ljudi.

Dežela v tropskem pasu ponuja neskončno veliko svežih, zelo barvitih sadežev, nekatere smo okušali in videli prvič. Zelenjavne jedi v kombinaciji z začimbami so ostale nepozabne. Riž se nam je ponujal v vseh barvah. Slikovite so bananine in kokosove palme, riževa polja, nasadi začimb, da ne omenjam čajnih nasadov v višavju Šri Lanke. Za naju je to najlepši del dežele, ki nasploh nudi tudi mnogo priložnosti za fotografiranje.

 

Slone, ki med domačini niso priljubljeni, ker jim uničujejo pridelke, smo vzljubili, še posebej, ko smo jih opazovali na paši v naravnem okolju. Nepozabno! Zanimivo doživetje je bila ježa slonov.

 

Vodič Tuder nam je na poseben, zelo zanimiv in samosvoj način prikazal tudi nekatere koščke svoje domovine, kamor običajno turisti ne zaidejo. V času dvotedenskega druženja nas je naučil spoštovati njihovo kulturo, običaje, vero, naravo, zgodovino in ljudi. Začutili smo, kako ljubi svojo deželo, zaradi tega mu jo je uspelo na poseben način približati tudi nam popotnikom.

 

Slika o Šri Lanki je popolna, ko si pred potovanjem prebereš kakšen turistični vodič in jo dopolniš s sijajnimi Tuderjevimi zgodbami iz življenja njegove dežele. Znal je pričarati prijetno vzdušje v skupini, lepo smo se imeli in uživali smo.

 

Nekaj dni sva preživela še na Maldivih, kjer naju je očaral bogat in slikovit podmorski svet, ribe sijajnih barv in oblik, turkizno morje vseh odtenkov in bel pesek. Zelo slikovito.

 

Zlata in Bojan


stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11