POPOTNIŠKI VTISI

stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

07.04.2013
Potepanje po nepozabni deželi in še malo Maldivov za zaključek (februar/marec 2013)

Zakaj na potepanje po otoški Sri Lanki?

 

Zaradi prečudovite narave, tropskega rastlinja, zanimivih živali ter prijaznih in nasmejanih ljudi.

Dežela v tropskem pasu ponuja neskončno veliko svežih, zelo barvitih sadežev, nekatere smo okušali in videli prvič. Zelenjavne jedi v kombinaciji z začimbami so ostale nepozabne. Riž se nam je ponujal v vseh barvah. Slikovite so bananine in kokosove palme, riževa polja, nasadi začimb, da ne omenjam čajnih nasadov v višavju Šri Lanke. Za naju je to najlepši del dežele, ki nasploh nudi tudi mnogo priložnosti za fotografiranje.

 

Slone, ki med domačini niso priljubljeni, ker jim uničujejo pridelke, smo vzljubili, še posebej, ko smo jih opazovali na paši v naravnem okolju. Nepozabno! Zanimivo doživetje je bila ježa slonov.

 

Vodič Tuder nam je na poseben, zelo zanimiv in samosvoj način prikazal tudi nekatere koščke svoje domovine, kamor običajno turisti ne zaidejo. V času dvotedenskega druženja nas je naučil spoštovati njihovo kulturo, običaje, vero, naravo, zgodovino in ljudi. Začutili smo, kako ljubi svojo deželo, zaradi tega mu jo je uspelo na poseben način približati tudi nam popotnikom.

 

Slika o Šri Lanki je popolna, ko si pred potovanjem prebereš kakšen turistični vodič in jo dopolniš s sijajnimi Tuderjevimi zgodbami iz življenja njegove dežele. Znal je pričarati prijetno vzdušje v skupini, lepo smo se imeli in uživali smo.

 

Nekaj dni sva preživela še na Maldivih, kjer naju je očaral bogat in slikovit podmorski svet, ribe sijajnih barv in oblik, turkizno morje vseh odtenkov in bel pesek. Zelo slikovito.

 

Zlata in Bojan

13.11.2012
Potovanje sri-lanka oktober 2012

Na tole potovanje se nisva prav nič pripravila, komaj sva vedela kje otok leži. Po napornem in dolgotrajnem letu pa popolno presenečenje!! Dežela je res čudovita, najbrž ena redkih, ki je še ni v celoti pokvarila globalizacija in množični turizem. Vsepovsod neverjetno bogato tropsko rastlinje, zelo prijazni domačini in tako zelo drugačna kulturna dediščina. Po zaslugi izkušenega vodiča Tuderja smo imeli priložnost spoznavati neverjetne kulinarične mojstrovine domačinov in vso eksotiko tropskega sadja in zelenjave. Na moje veliko veselje smo se pobliže seznanili tudi s svetom začimb in čajev. Potovanje je bilo zelo domiselno načrtovano, poleg ogledov znamenitosti se je ves čas še nekaj dogajalo…volovska vprega, jahanje slonov, rafting po divji reki, kolesarjenje…ja včasih je bilo prav “adrenalinsko”.  Ko pa je bilo novih vtisov toliko, da niso šli več ne v glavo ne v srce, smo se odpravili na Maldive, kjer smo se v prečudovitem morskem okolju odpočili in si nabrali moči za pot domov.

 

Želiva se  zahvaliti g.Tuderju za brezhibno organizirano potovanje, za vse prečudovite vtise in vse informacije, ki jih je bil pripravljen deliti z nami.

 

Marta in Simon

09.10.2012
Le kam bi šla?

Je bila moja misel kakšno leto nazaj, ko je moj mož praznoval 50. rojstni dan.
Pa sem pogledala malo po netu ponudbe potovanj raznih agencij … in naletim na stran sirilanka.si. Kliknem in prikaže se mi nasmejan obraz s pozdravom AJUBOVAN! (Želim vam dolgo življenje) .
Odločitev je padla v trenutku. Kontakt po mailu, telefonu in že sva bila prijavljena.
Nisem se zmotila in odločitev je bila več kot prava.
To je bilo prekrasno, polno doživeto potovanje – potovanje za srce in dušo. Lepa dežela, prijetni ljudje , ODLIČEN vodič, in veseli sopotniki.
Tuder hvala ti za vse… ja pa ideja o Burmi je odlična… kdaj gremo??
 

 

Lep pozdrav vsem Nada in Bojan

06.10.2012
November – december 2011, A “B”

Potovanje po Šri Lanki je res nekaj posebnega, prav gotovo tudi zato, ker nam jo je predstavil Tuder, ki pozna prav vsak kotiček na otoku.

Težko si predstavljava kdo bi bolje razkazal in razlagal kraje, zgodovino, kulturo in običaje, kot domačin sam, poleg tega da si nas vsakodnevno nasmejal do solz.

 

Res nas vsakodnevnik sili k rutini, …kontakti se zanemarijo, vendar se velikokrat spominjava doživetega popotovanja in upava da uspe dogovor skupine in da ponovimo potovanje po prelepi Šri Lanki, da nam razkriješ še druge skrite kraje  in običaje.

 

Toplo priporočava, da to destinacijo  prepotujete pod vodenjem Tudorja.

 

Tuder, hvala za vse

Jelena, Boštjan

p.s. A “B”?  “B”,”B”.

06.10.2012
Takle mamo

Dragi popotnik (mislim tebe Tuder), lepo da tudi še misliš na nas, saj smo bili res odštekana skupina. No, priznam, da je vzdušju pripomogla tudi tvoja čudovita rodna dežela, še tako “brezmadežna” narava in ljudje, ki se jih prava, pokvarjena civilizacija še ni dotaknila…. Skratka, razumem te, da se rad vračaš na Šri lanko, tudi jaz bi se, pa je še toliko dežel sveta, ki me čakajo.

 

In vsi tisti, ki se boste sprehajali po tej spletni strani in razmišljali o obisku te prelepe deželice, ne oklevajte, odločite se za ta korak, ker vam resnično ne bo žal.

 

In ne spreglejte, maserke in maserki v tej mali deželici imajo čarobne roke….

 

Vidiš, Tuder, takle mamo…

Dana


stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11