POPOTNIŠKI VTISI

stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

14.03.2016
Novo leto na Šri Lanki

Iz zime v poletje

Prve dni, ko se vrneš iz pravega poletja na Šri Lanki v mrzlo zimo, še ne moreš takoj strniti vseh vtisov s prijetnega potovanja, za katerega veš le to, da se je prehitro končalo.
Brskanje po številnih fotografijah pa te v mislih hitro popelje nazaj na otok v Indijskem oceanu, med prijazne, nasmejane domačine.
Pa se je vse skupaj začelo le z nedolžnim vprašanjem: zakaj ne bi letos teh turobnih zimskih dni prekinili z dozo sonca, morja in tako potrebnim D vitaminom. Ja, dajmo. In stric google takoj ponudi tisoč in eno rešitev, ampak le eno drugačno – popotovanje s Tilano. Res je drugače. Napisan program potovanja je zanimiv le v času, ki ga prebiješ na avionu, da si skrajšaš čas. Kar doživiš je veliko, veliko več od napisanega.  Takoj po pristanku te za dobrodošlico pričaka venček cvetja pred vstopom v avtobus. In že sledi prava avantura. Vožnja po levi strani ceste, namesto smernikov se kar naprej oglašajo hupe, pa prevozno sredstvo, ki se mu reče tuk-tuk in je kralj vseh cest, pa da ne pozabim psov, ki brez ovratnic in verig počivajo ob sami cesti, pa domačini, ki ti mahajo z lokalnih avtobusov in komaj čakajo, da te srečajo z očmi, ob čemer se jim usta razlezejo v ogromen nasmeh. Poleg ogleda vseh znamenitosti, ki jih nudi vsaka agencija, je s Tilano dodan še ščepec čarovnije. Ščemenje v rokah ob ogledu Dambulle, tempelj, kjer hranijo Budin zob, nočno iskanje svojega kotička (seveda z baterijo), kjer boš prespal sredi džungle in začudenje, ko vidiš, da soba nima sten, bujenje ob oglašanju pavov, spuščanje z zip-linom, neskončne plantaže čaja, prekrasen botanični vrt, pa ogromno koristnih informacij v zeliščem vrtu, ogled draguljarne in predstavitev pridobivanja in obdelave dragih kamnov….
Seveda pa si vsega tega ne moreš ne moreš ogledati peš, kar pomeni, da se preizkusiš v vožnji s kolesom, se pelješ s čolnom, se prepustiš bivolji vpregi in se zibaš na hrbtu ogromnega slona.
Vsako jutro se začne z veselim pričakovanjem, da te spet čaka nekaj novega, zanimivega in ja, spet občutiš tisto otroško radovednost, za katero si mislil, da je že zdavnaj za tabo.
Narava je prekrasna in nudi obilo sadežev, katerih imen in okusa ne poznaš, dobiš jih pa direktno z dreves z navodilom kako se jih sploh je. Prav tako je z živalskim svetom: legvani, varani, kameleoni, opice, sloni, leteče lisice in mnogo drugih žival srečaš na vsakem koraku, na vožnji skozi safari pa lahko, če imaš srečo, opazuješ tudi leoparda.
Šri Lanko pa je treba doživeti tudi skozi kulinariko. Za naš okus je hrana malo bolj »spicy«, vendar za turiste pripravijo blago obliko, tako da je moč eksperimentirati. In se splača! Obilica okusov, ki so jih deležne naše brbončice, so prava popestritev vsakdana. Zelišča so namreč v veliki meri prisotna v njihovih kuhinjah in priprava sveže zelenjave, s katero so dobro založeni, je formula za uspeh.
Ogromno bi se še dalo napisati, ampak veliko boljše je vse to in še več doživeti. Samo odločiti se je treba, oditi na Šri Lanko in se prepustiti trenutnemu navdihu! Sigurno se vam bo na vsakem koraku obrestovalo!

 

Mojca in Alan


 
 

 

14.03.2016

Še vedno zbirava vtise in doživljava dogodke, ki sva jih doživela na potovanju po Sri Lanki in Maldivih. Preživela sva lepe, zanimive, prijetne dogodke, ki nama bodo ostali v lepem spominu.

Turistična agencija Tilana z vodičemTuderjem, se je potrudila in dobro organizirala potovanje po prelepem otoku Sri Lanki. Zanimivi dogodki so se vrstili en za drugim, tako da jih je skoraj nemogoče strniti v nekaj stavkih.

Prijetna družba 16 popotnikov je tudi naredila potovanje nepozabno.

Vsem bodočim popotnikom toplo priporočam obisk Sri lanke v organizaciji domačina Tuderja in njegove turistične agencije. Imeli boste kaj videti in doživetja se vam bodo zagotovo vtisnila globoko v popotniški spomin.

Lep pozdrav od Marjana in Maje Gams

14.03.2016
Potovanje po Srilanki in Maldivih od 13.2.-27.2.2016Že

Že lansko leto sva se zanimala za potovanje na Srilanko,pa se nekako ni izšlo. No letos sva se prijavila ,vendar sva tik pred potovanjem oba zbolela, tako da do zadnjega dne nisva bila gotova , če bova lahko potovala. No pa se je nekako izšlo. Moram pa reči, da ima veliko zaslugo, da sva se na potovanju pozdravila prav naš vodič Tuder. Zalagal naju je s čaji in sirupi in sploh skrbel za naju.
Sicer pa nas je bilo na potovanju šestnajst potnikov zelo različnih starosti. Nekateri smo se med seboj že poznali, medtem. ko smo bili z ostalimi popolni neznanci, pa smo delovali kot izredno homogena in prijetna družba.  K temu je pripomogel posebno Tuder,  ki nas je povezoval, kot bi se že dolgo poznali med seboj. Tudi kot vodič je bil izreden.
Kot domačin nam je veliko povedal o navadah domačinov , pa tudi sicero vseh lepotah in kulturi Srilanke. Da ne govorim,da nas je razvajal  po poti z raznim sadjem in njihovimi domačimi specialitetami (raznimi
ocvrtki).
Tuder res hvala za zares doživeto potovanje, posebno pa trud, ki si ga
vložil za najino zdravje.

 Lep pozdrav Mira in Vinko

14.03.2016
Najin vtis

Ko čitam za nazaj vse te vaše vtise....pa saj niste nič povedali!
Tudi jaz vam ne bom,ker je to čudovito potovanje sestavljenka iz samih lepih presenečenj.Varno in udobno smo potovali skozi SRI LANKO,ampak brez našega TUDER-ja bi naše oko marsičesa ne videlo.
To pa se morate sami prepričati in doživeti!
Prečudovito in nepozabno, res!!!!!
Dragi Tuder, še enkrat prisrčna hvala,


Danica in Miro

14.03.2016
Dragi Tuder


Še enkrat hvala za krasno izkušnjo, ki smo jo v zadnjih dveh tednih skupaj doživeli na Šrilanki. V nadaljevanju sem napisal priporočilo naslednjim interesentom za potovanje s teboj.

Vtisi po potovanju po Šrilanki s Tuderjem in njegovo potovalno agencijo Tilano

Z družino smo se po dvotedenskem potepanju po Šrilanki z zaključkom na Maldivih vrnili navdušeni in polni vtisov. Vodič Tuder nas je popeljal po njegovi domači deželi Šrilanki in nam do potankosti razkazal številne lepote in čare te skrivnostne dežele. Vse kar nam je ponudil pred začetkom potovanja, je tudi izpeljal. Pa ne samo to.
Vsak dan nas je presenetil s kakšnim ''cukrčkom'', s katerim je samo postavil piko na i. Pa naj je šlo za malice, s katerimi nas je razvajal in predstavljal kulinariko Šrilanke, srečanj s sloni in drugimi živalmi na naši poti, do obiska vrtca, mimo katerega smo se slučajno peljali in otrokom delili bonbone.

Skratka nepozabno potovanje za vse, ki si želite raziskovati eksotično deželo čaja, cimeta, budizma, indijskih slonov, skromnih in prijaznih domačinov,..

Tuder hvala za vse.

Z lepimi pozdravi od Lare, Maje, Urše in Tomaža


stran: < 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11